*Nettavisen* Økonomi.

Ble anklaget for å klemme på varene hos Rema 1000

Mossekvinne fikk «Rema 1000-trussel» i postkassen

EKKELT: Kjøpmann Rune Edén forstår godt at kvinnen opplevde det som ekkelt å lese det falske brevet. Kvinnen selv ønsker ikke å la seg avbilde, men er glad hun tok en prat med Edén for å få bekreftet at hun fortsatt er ønsket som kunde butikken. Foto: Terje Holm (Moss Avis)

Etter endt ferie åpnet en kvinne posten og fant da et trusselbrev fra Rema 1000 der hun ble anklaget for å ha klemt i stykker fiskepudding og kjøttdeig ...

05.03.15 08:19

- Jeg ble helt satt ut, og tok turen rett opp til Rema 1000 på Mosseskogen for å få svar på hva dette var for noe, forklarer Gerd Andersen til Moss Avis.

– Det sto i brevet at jeg var utestengt fra butikken fordi jeg hadde utøvet hærverk ved å klemme i stykker fiskepudding og kjøttdeig over en lengre periode. Jeg klemmer ikke engang på en tomat, fortsetter kvinnen som er utdannet kokk.

Følte seg syk

Etter en samtale med kjøpmann Rune Edén ble kvinnen beroliget med at brevet var falskt.

– Jeg har ikke noe utestående med noen som helst og synes dette er veldig ekkelt. Jeg ble rett og slett fysisk dårlig hele dagen etter å ha lest dette brevet. Men det var godt å få bekreftet at brevet var falskt og at innholdet ikke stemte, fortsetter hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

BREV: Her er brevet som hevder at kvinnen er utestengt fra alle landets Rema 1000-butikker.

Falskt brev

– Det første jeg tenkte da jeg så brevet var at det måtte være noen som hadde et «horn i siden» til kvinnen. Men i og med at hun ikke har noe usnakket med noen, kan det nok tyde på at det vil komme et brev til hvor avsenderen krever en erstatning. Det står jo i siste setning at så vil skje. Men det er bare noe jeg tenker, dette er det jo tross alt ikke vi som står bak, sier Edén og legger til at det hender at slike brev dukker opp i én eller annen form innen de forskjellige Rema 1000-regionene.

– Er det et problem for dere at kunder plukker på varene?

– Nei, på ingen måte. Innholdet i brevet er som tatt ut av luften. Vi overvåker heller ikke kundene våre på denne måten, så dette har ingenting med virkeligheten hos oss å gjøre, svarer Edén til Moss Avis.

Brevet er ikke signert med kjøpmannens navn, og derfor tror han ikke at noen er ute etter å sverte forretningen hans heller.

– Nei, jeg føler det ikke slik. Dersom det var meg eller butikken man ville ramme så ville det vel vært naturlig å bruke meg som avsender. Dette brevet er jo heller ikke skrevet på våre brevark, så mye faller sammen allerede der, fortsetter Edén.

Klikk på bildet for å forstørre.

PUDDING: Rune Edén & Co. er ikke utsatt for klemt pudding ... Foto: Terje Holm (Moss Avis)

Fast kunde på Rema 1000

Gerd Andersen tok turen til politiet med brevet og fikk der beskjed om å ta ny kontakt dersom det kom flere trusler.

– Ja, de tok dette seriøst, men jeg håper at jeg er ferdig med dette – at det ikke kommer flere brev.

Paradoksalt nok er det mannen hennes som gjør de aller fleste innkjøpene hos Rema 1000 på Mosseskogen.

– Ja, jeg liker egentlig ikke å handle og er så heldig at jeg bare kan skrive en handleliste til mannen min. Han er dog like sjokkert som meg over at noen sender oss brev som dette, avslutter Andersen.

Rema 1000 sentralt er informert om saken og de bekrefter også at brev som dette forekommer fra tid til annen.

Les flere saker i Moss Avis her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Annonsebilag