Ble bedt om å ta med foreldrenes selvangivelse på russebuss-audition

ILLUSTRASJONSBILDE: Det var full fest i Telenor Arena da bærumsrussen kåret årets russebuss i 2012.

ILLUSTRASJONSBILDE: Det var full fest i Telenor Arena da bærumsrussen kåret årets russebuss i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

På Asker videregående skole blir elevene vurdert og stemt inn for å få lov til å være med på russebusser.

– Jeg blir så irritert på det «stem inn, stem ut»-opplegget. Tenk deg selv, følelsen du sitter med når du blir stemt ut, at du ikke er god nok – samtidig skal du sitte og lære fysikk, sier helsesøster Tone Lise Jakobsen på Asker videregående skole til Budstikka.

Hun roper varsko om at stadig flere elever føler seg ekskludert og utenfor på videregående. Jacobsen sier at hun er blitt kontaktet av mange foreldre som synes russebuss-ordningen er forferdelig.

- Det er grusomt når vennene dine kommer med på en buss, og ikke du. De du før var sammen med har ikke tid til deg lenger. Og alt er synlig på sosiale medier – døgnet rundt, sier Jakobsen til Budstikka.

I en oppfølgingsartikkel har avisen intervjuet politiførstebetjent Trine Svartås ved Ungdomsteamet i Asker. Hun synes helsesøsteren tar opp viktige poeng.

– Dette er ikke svartmaling av russen, men et realistisk bilde av hva som foregår, sier hun til Budstikka.

– Vi kjenner blant annet til et tilfelle på en jentebuss hvor foreldrenes selvangivelse ble lagt til grunn for om man fikk være medlem på den aktuelle buss eller ikke, fortsetter hun.

Svartås er bekymret for fyll, narkotikamisbruk, rivalisering og vold i forbindelse med russefeiringen i Asker og Bærum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.