NA24.no

Gjermund Cappelen ble tatt med narko i paradiset Maldivene da han var på familieferie.
Gjermund Cappelen ble tatt med narko i paradiset Maldivene da han var på familieferie. Foto: Privat (Elena N / Creative Commons)

Ble tatt med narko på Maldivene

Sist oppdatert:
Rømte fengselet midt på natten.- Det var dramatisk!

Den korrupsjonssiktede polititoppen, Eirik Jensens angivelige informant, Gjermund Cappelen, holdt på å gå på en stor smell under en familieferie på Maldivene i 2010.

På denne tiden hadde hasjsmugleren et tilbakefall når det gjaldt sitt narkomisbruk. 

På 1990-tallet slett Gjermund Cappelen med heroin. Han ble blant annet dømt til 30 dagers fengsel for å være i besittelse av heroin. Men utover samme tiår klarte han å få bukt på sitt narkotikaproblem.

Gjermund Cappelen og hans 26 år gamle sønn sitter for tiden varetektsfengslet i den omfattende hasjsaken som etterforskes av Bærumspolitiet.

Alarmklokken ringte

I en periode rundt 2010 fikk han imidlertid et midlertidig tilbakefall. Det kunne endt veldig ille for hasjsmugleren.

På denne tiden befant Gjermund Cappelen seg mye i utlandet, i sær i Thailand, hvor han koste seg med familien. Litt utpå vårparten reiste familien til Maldivene for å slappe av litt. Trodde de. Etter en liten stund ble Cappelen fersket av det lokale politiet med brukerdoser med narkotika.

Alarmklokkene ringte hjemme i Norge. Er det noe man slår hardt ned på i land som Maldivene, så er det narko. Cappelen risikerte mange års fengsel.

Gjermund Cappelen måtte rømme midt på natten for å unnslippe Maldivenes strenge narkostraffer.

Kona og barna satt fast på hotellet mens Gjermund satt inne og ventet på rettssaken. Etterhvert klarte han imidlertid å bli flyttet over på en mer åpen anstalt, slik at han kun ferdes fritt rundt. Myndighetene beholdt passet.

Rømte midt på natta

Gjermund Cappelen forstod raskt at eneste måten å unnslippe den strenge fengselsstraffen, var å flykte.

Mot slutten av juli ble kone og barn hentet hjem til Norge, mens Gjermund planla flukten. Sammen med sønnen, som hadde kommet ned, klarte Cappelen å få tak i passet etter at han fortalte at han trengte det til et sykehusbesøk, hvor han skulle bli sjekket for en alvorlig sykdom. Midt på natten klarte de å flykte ved å komme seg på et fly.

- Det var dramatisk. Hadde ikke Gjermund klart å komme seg ut, kunne han ha råtnet i fengselet der nede, sier en kilde til Nettavisen NA24.

Cappelens Benedicte de Vibe forsvarer ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen NA24.

Politikasjon mot gjengmiljø i Oslo OSLO 20070509: Prosjektleder Eirik Jensen fra Oslo politidistrikt under onsdagens pressekonferanse i Oslo, der de orienterte om politiaksjonen mot personer og adresser som kan knyttes til ledersjiktet av et gjengmiljø i Oslo. Politiet har hittil pågrepet 15 personer i Oslo-området i aksjonen mot organisert kriminalitet. Ti personer er pågrepet i Brasil. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Gjermund Cappelen har i mange år drevet storstilt hasjsmugling. Så mye som 20 tonn hasj skal han ha smuglet inn i landet.

Tatt med 115 kilo hasj

I desember  ble han tatt i en razzia etter at politiet i Asker og Bærum hadde overvåket ham og hans gjeng i lengre tid. Cappelen har i avhør innrømmet at han er ansvarlig for de rundt 115 kilo med hasj som politiet beslagla.

I avhør har Cappelen fortalt at polititoppen Eirik Jensen har mottatt millioner av kroner i bestikkelser over mange år. Dette bestrider Jensen på det sterkeste.

Som eneste medium hadde Nettavisen eksklusive bilder fra kontorfellesskapet til Cappelen i det gamle flytårnet på Fornebu, som han delte med en rekke profilerte dømte hvitsnipp- og narkoforbrytere.

LES: Herfra styrte Jensen-venn sitt narko-imperium

SE BILDENE HER:

Gjermund Cappelen kontor Fornebu


Gjermund Cappelen kontor Fornebu
Gjermund Cappelens flatskjerm på kontoret.
En liten vase fra gangen i Gjermund Cappelens kontorfellesskap på Fornebu.
Sofa i gangen til Gjermund Cappelens kontor på Fornebu.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere