*Nettavisen* Økonomi.

Ble tatt med narko på Maldivene

Gjermund Cappelen ble tatt med narko i paradiset Maldivene da han var på familieferie. Foto: Privat (Elena N / Creative Commons)

Rømte fengselet midt på natten.- Det var dramatisk!

17.03.14 08:26

Den korrupsjonssiktede polititoppen, Eirik Jensens angivelige informant, Gjermund Cappelen, holdt på å gå på en stor smell under en familieferie på Maldivene i 2010.

På denne tiden hadde hasjsmugleren et tilbakefall når det gjaldt sitt narkomisbruk.

På 1990-tallet slett Gjermund Cappelen med heroin. Han ble blant annet dømt til 30 dagers fengsel for å være i besittelse av heroin. Men utover samme tiår klarte han å få bukt på sitt narkotikaproblem.

Gjermund Cappelen og hans 26 år gamle sønn sitter for tiden varetektsfengslet i den omfattende hasjsaken som etterforskes av Bærumspolitiet.

Alarmklokken ringte

I en periode rundt 2010 fikk han imidlertid et midlertidig tilbakefall. Det kunne endt veldig ille for hasjsmugleren.

På denne tiden befant Gjermund Cappelen seg mye i utlandet, i sær i Thailand, hvor han koste seg med familien. Litt utpå vårparten reiste familien til Maldivene for å slappe av litt. Trodde de. Etter en liten stund ble Cappelen fersket av det lokale politiet med brukerdoser med narkotika.

Alarmklokkene ringte hjemme i Norge. Er det noe man slår hardt ned på i land som Maldivene, så er det narko. Cappelen risikerte mange års fengsel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gjermund Cappelen måtte rømme midt på natten for å unnslippe Maldivenes strenge narkostraffer.

Kona og barna satt fast på hotellet mens Gjermund satt inne og ventet på rettssaken. Etterhvert klarte han imidlertid å bli flyttet over på en mer åpen anstalt, slik at han kun ferdes fritt rundt. Myndighetene beholdt passet.

Rømte midt på natta

Gjermund Cappelen forstod raskt at eneste måten å unnslippe den strenge fengselsstraffen, var å flykte.

Mot slutten av juli ble kone og barn hentet hjem til Norge, mens Gjermund planla flukten. Sammen med sønnen, som hadde kommet ned, klarte Cappelen å få tak i passet etter at han fortalte at han trengte det til et sykehusbesøk, hvor han skulle bli sjekket for en alvorlig sykdom. Midt på natten klarte de å flykte ved å komme seg på et fly.

- Det var dramatisk. Hadde ikke Gjermund klart å komme seg ut, kunne han ha råtnet i fengselet der nede, sier en kilde til Nettavisen NA24.

Cappelens Benedicte de Vibe forsvarer ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politikasjon mot gjengmiljø i Oslo OSLO 20070509: Prosjektleder Eirik Jensen fra Oslo politidistrikt under onsdagens pressekonferanse i Oslo, der de orienterte om politiaksjonen mot personer og adresser som kan knyttes til ledersjiktet av et gjengmiljø i Oslo. Politiet har hittil pågrepet 15 personer i Oslo-området i aksjonen mot organisert kriminalitet. Ti personer er pågrepet i Brasil. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Foto: Bjørn Sigurdsøn

Gjermund Cappelen har i mange år drevet storstilt hasjsmugling. Så mye som 20 tonn hasj skal han ha smuglet inn i landet.

Tatt med 115 kilo hasj

I desember ble han tatt i en razzia etter at politiet i Asker og Bærum hadde overvåket ham og hans gjeng i lengre tid. Cappelen har i avhør innrømmet at han er ansvarlig for de rundt 115 kilo med hasj som politiet beslagla.

I avhør har Cappelen fortalt at polititoppen Eirik Jensen har mottatt millioner av kroner i bestikkelser over mange år. Dette bestrider Jensen på det sterkeste.

Som eneste medium hadde Nettavisen eksklusive bilder fra kontorfellesskapet til Cappelen i det gamle flytårnet på Fornebu, som han delte med en rekke profilerte dømte hvitsnipp- og narkoforbrytere.

LES: Herfra styrte Jensen-venn sitt narko-imperium

SE BILDENE HER:

Klikk på bildet for å forstørre.

Gjermund Cappelen kontor Fornebu Foto: Ole Eikeland


Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto: Ole Eikeland

Klikk på bildet for å forstørre.

Gjermund Cappelen kontor Fornebu Foto: Foto: Ole Eikeland

Klikk på bildet for å forstørre.

Gjermund Cappelens flatskjerm på kontoret. Foto: Foto: Ole Eikeland

Klikk på bildet for å forstørre.

En liten vase fra gangen i Gjermund Cappelens kontorfellesskap på Fornebu. Foto: Foto: Ole Eikeland

Klikk på bildet for å forstørre.

Sofa i gangen til Gjermund Cappelens kontor på Fornebu. Foto: Foto: Ole Eikeland


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.