NA24.no

Blemme koster sykehus flesk

Sist oppdatert:
Sykehuset nektet pasienten operasjon for å spare penger – og må nå betale det tredobbelte for at hun skal opereres i Sverige.

Maria Wik er blant de som er rammet av den nådeløse sparekniven ved St. Olavs hospital. Hun har i over ett år ventet på å bli operert på sykehuset for en smertefull nerveskade i nakken.

Men så, bare få dager før hun skulle få operert inn et såkalt stimuleringsimplantat, fikk hun beskjed om at hun var strøket fra operasjonslisten.

- Alt håpet brast - og det kjentes ut som grunnen forsvant under beina på meg. De gir totalt faen i pasientene, og det gjør meg forbannet og fortvilet, sier hun til TV 2 Nyhetene. Se innslaget her.

Kutter i aktiviteten
St. Olavs hospital begrunner avlysningen med at de må spare penger.

- Vi er i en veldig presset situasjon. Vi har ikke økonomi til å behandle alle pasienter, og vi må gjøre prioriteringer. På noen områder må vi derfor kutte aktivitet, sier Rolf Windspoll fungerende direktør St. Olavs hospital i Trondheim.

Rådyre sparetiltak
Operasjonen ble avlyst for å spare de 70 000 kroner den ville kostet. Sparetiltaket kan imidlertid vise seg å koste sykehuset dyrt.

Med pasientrettighetsloven i hånd kan Maria nemlig reise til Uppsala i Sverige og få utført operasjonen der. En operasjon som vil koste rundt 200 000 kroner, i følge Adresseavisen. Og regningen – den må St. Olavs hospital betale.

- Vi er inne i en veldig tøff prosess med å kutte kostnader i driften vår, og da kan det være at vi opptrer tilsynelatende irrasjonelt. Og det vil vi selvsagt se nærmere på, sier Windspoll.

Da statsbudsjettet ble lagt fram fredag var skuffelsen stor på St. Olavs hospital. Sykehusene i Midt-Norge får riktignok 48 millioner mer å rutte med i 2007, men dette er langt mindre enn forventet.

Dette betyr at tidenes nedskjæringer ved sykehusene vil gå sin gang neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere