*Nettavisen* Økonomi.

Blir dette tidenes råeste nettspill?

Utvikler tror du kan spille årets hotteste spill rett i nettleseren før jul.

19.07.10 08:54

Legendariske Louis Castle, en av grunnleggerne av Westwood Studios, som blant annet utviklet C&C-serien, gikk i fjor over til det relativt lite kjente selskapet InstantAction. Selskapet utvikler løsninger for at du skal spille skikkelige PC-spill rett i nettleseren - uten noen som helst behov for installasjon.

Og de skriker ikke bare høyt: Nylig lanserte de sitt første forsøk, gjennom en spesialutgave av The Secret of Monkey Island.

Vil ha Call of Duty
Men nå ønsker Castle å dra det hele mye lenger. I et intervju med EuroGamer sier han at han ønsker å få til en avtale med Activision om å rulle ut høstens kanskje mest spennende spill, «Call of Duty: Black Ops», rett i din nettleser.

- For å være helt ærlig: Det kan skje i høyst hvis vi får til en avtale med Acticision. Hører du [Activition-sjef] Bobby [Kotick]?

Satser på mikrotransaksjoner
Utviklingen av spill i nettleseren har gått saktere enn Castle hadde regnet med. Han trodde på en oppblomstring allerede i fjor. Nå har han årets høst som «best case», og fem år om alt går galt.

- Du vil snart se at de fleste vil foretrekke å spille det gratis og umiddelbart, eller laste det ned etter hvert som man spiller - og betale fortløpende gjennom en eller annen form for mikrotransaksjoner.

Activision tenker i samme baner
Og Castles tanker er ikke helt urealistiske, om en skal tro Bobby Koticks tidligere uttalelser, om at han rett og slett ønsker at Cal of Duty skal bli en nettbasert abonnementstjeneste.

- Alle ønsker det, mener Castle.

Usikker på om de faktisk klarer det
Han innrømmer likevel at han har sine tvil om deres nåværende systemer vil kunne takle spill som nettopp Black Ops.

- Vi snakker om verdifulle merkevarer. Jeg forstår at ingen ønsker å assosiere seg med dette med mindre de er helt sikre på at det vil fungere og at kundene vil få en god opplevelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.