NA24.no

Foto: TV 2

Blir gylne popstjerner

Sist oppdatert:
Gylne Tider-trioen debuterer med egen poplåt.

Under kveldens Gullrute-sending fremføres låten «Sommeren -84» for første gang. Ole «Idole Evenrud har skrevet sangen for Gylne Tider-gjengen, som består av Øyvind Mund, kameramann Steinar Marthinsen og lydmann Ingar Thorsen.

- Det er en nostalgisk låt med mange metaforer, avslører Mund overfor NA24.

Konsertturné i sommer
Tv-serien Gylne Tider hadde premiere sommeren 2002 og tok for seg svenske åttitallsstjerner fra film, TV, sport og musikk. Siden den gang er det laget én sesong med norske helter, og fjorårets Gylne Tider - Verden.

Til sommeren blir det til og med konsernturné med en rekke fordums pophelter på lasset. Bortsett fra å spille den nye låten sin, vil Mund, Marthinsen og Thorsen holde seg i bakgrunnen.

- Det blir artistene som står i fokus, sier Mund.

Vil lage mer tv
Med nylig avsluttet tv-show, og norgesturné på trappene, har ikke Gylne Tider-gjengen fått mye tid til å planlegge neste steg.

- Men vi ønsker å gjøre noen sammen igjen på tv, sier Mund.

Han forteller at åttitallsflørten nok er over for denne gangen. Det ligger likevel i kortene at en eventuell ny serie også vil være «glad-tv» hvor trekløveret i kjent stil reiser rundt og treffer stjerner.

Tre sesongene av programmet er blitt lagt merke til utenfor Norges grenser.

- Det har vært interesse fra utlandet, sier Mund. Et problem ved å selge programmet videre er at det brukes mye rettighetsbelagt materiale som man kun har fått godkjent for bruk i Norge.

- Slet i begynnelsen
Mund, Marthinsen og Thorsen var i Bergen for å holde foredrag om Gylne Tider-suksessen under Nordiske Mediedager. De tre la ikke skjul på at de selv har en stor forkjærlighet for åttitallet:

- Det var tiåret vi begynte å kikke på damene og drakk oss fulle for første gang, sa Mund.

Da den første sesongen hadde premiere i 2002, var det ifølge Mund mye ironi som preget tv-hverdagen.

- Vi ønsket å lage feelgood-tv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere