*Nettavisen* Økonomi.

Blir hun ny statsråd?

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Inga Marte Thorkildsen (SV) kan være på vei inn i regjeringen.

01.06.10 11:57

SVs stortingsrepresentant, Inga Marte Thorkildsen (33), blir ny miljøvernminister, skriver Dagens Næringsliv.

Planen skal være å la kunnskapsminister Kristin Halvorsen ta over fagfeltet fra forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland, mens Erik Solheim skal konsentrere seg om utvikling.

Det er denne omrokeringen som åpner for at Thorkildsen, som partiets tidligere miljøpolitiske talsperson, kan få plass innenfor SV-kvoten i regjeringen.

Ifølge DN kan skiftet skje i løpet av høsten. Argumentene for å skifte statsråder i SV-kabalen er at Thorkildsen blir sett på som ett av partiets sterkeste kort. I tillegg har hennes vararepresentant fra Vestfold, Lars Egeland, vist seg som en dyktig vikar som finanspolitisk talsmann.

- Ikke riktig
Da Nettavisen konfronterte Thorkildsen med statsrådspekulasjonene tirsdag morgen, henviste hun til bloggen sin.

Der skriver hun at: «DN melder at jeg blir miljøvernminister så fort som mulig. Dette medfører ikke riktighet, som det heter på politikerspråket, og jeg vet ikke hvor de har dette fra. Jeg er finanspolitisk talskvinne for SV, Erik Solheim er miljøvernminister. En usedvanlig dyktig og tøff miljøvernminister.»

- Like viktig som handlingsregelen
Thorkildsen er tilbake i Finanskomiteen, etter et halvt års barselpermisjon.

Der lover hun også å ha fullt miljøfokus fremover:

- Jeg vil jobbe for at norsk økonomi blir mindre oljeavhengig, og for mindre sosiale forskjeller (se innlegg fra i går om The Spirit Level). Jeg vil at klima og miljø skal bli et minst like engasjerende og viktig spørsmål for finanspolitikere som handlingsregelen, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.