Gå til sidens hovedinnhold

- Blir ingen SAS-streik

Ansatte i SAS' bakkeselskaper avviser at de planlegger aksjon.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mandag ettermiddag avviser ansatte i bakkeselskapene SAS Cargo/Spirit og SAS Ground Services (SGS) i Norge at de planlegger aksjon, melder VG Nett.

NA24 - din næringslivsavis

Frykten for SAS-streik i jula har vokst mandag, i forbindelse med at konsernledelsen i selskapet nå sitter i møte for å diskutere salg av selskapene som har ansvaret for bakkeoperasjoner og teknisk vedlikehold. Fagforeningene skal være villige til å aksjonere mot salg av de tre datterselskapene SAS Ground Services, SAS Technical Services, og handlingsdelen SAS Cargo.

Les også: - Katastrofe med SAS-streik

- Ikke et tema
- I vår fagforening er verken streik eller aksjoner noe tema. Dette er noe som har blitt hausset opp. Vi tror uansett ikke at sjefene i SAS vil vedta noe salg av vår bedrift fordi det er et dårlig alternativ, sier Asbjørn Wikestad, som representerer over tusen ansatte i SGS og flere andre i Cargo, til VG Nett.

Også leder for Handel og Kontor sin fagforening i Spirit, Trond Smøraas, avviser muligheten for streik.

- Vi har ingen mulighet til å gå i streik fordi vi er midt i en tariffperiode. Hadde vi tatt ut streik nå, så ville den vært ulovlig - og det er ikke aktuelt, sier Smøraas.

Uenighet
Klokken 10 mandag startet styremøtet i den svenske hovedstaden. Ifølge det svenske nettstedet di.se tar ledelsen i SAS trusselen så alvorlig at de velger å legge bort en av sine saker til styremøtet mandag.

- Styregruppen har ikke kunne levere et samlet forslag. Da er det uenighet, bekrefter informasjonssjef Bertil Ternert i SAS til nyhetsbyrået Reuters.

Styremøtet utenfor Stockholm vil være ferdig rundt klokken 18 mandag. Sannsynligheten for at de velger å utsette avgjørelsen til over jul er stor.

NA24 følger saken.

Reklame

Dette gir du til morsdagen