NA24.no

Blir klimamillionærer

Milliondryss over norsk konsulentselskap.

Konsulentselskapet Point Carbon har gjennomført en rettet emisjon på 150 millioner kroner mot de amerikanske private equityfondene Oak Investment Partners og JPMorgan.

NA24 - din næringslivsavis

Pengene skal benyttes til å styrke Point Carbons internasjonale tilstedeværelse, spesielt i USA. I tillegg investerer fondene 100 millioner kroner for å kjøpe aksjer fra eksisterende Point Carbon-aksjonærer, melder selskapet i en pressemelding.

Det ligger dermed an til et solid milliondryss over gründerne av selskapet.

- Point Carbon har siden oppstarten for bare sju år siden opplevd en eventyrlig vekst og har nå 15.000 abonnenter i over 150 land. Det internasjonale karbonmarkedet er i sterk utvikling og vi ser et stort potensial for våre tjenester i USA. Vi er derfor svært stolte over at to ledende amerikanske investorer nå ønsker å være med på neste etappe av reisen, sier administrerende direktør Per-Otto Wold i Point Carbon i en kommentar.

Point Carbon har hovedkontor i Oslo, avdelinger i London, Brussel, Kiev, Tokyo og Washington D.C., mens selskapets analyser blir publisert på engelsk, japansk, mandarin, portugisisk, spansk, russisk, polsk og norsk.

Oak Investment Partners vil etter transaksjonen ha en eierandel på 30 prosent i Point Carbon, mens JP Morgan vil ha en eierandel på 9 prosent. Transaksjonen priser Point Carbon til 540 millioner kroner og var tilrettelagt av Kaupthing Corporate Finance.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere