NA24.no

Blir rik på andres elendighet

Sist oppdatert:
Norske advokater tjener store penger på konkursbølgen i Norge.

3.598 selskaper gikk konkurs i Norge i fjor. Det er en økning på 27 prosent sammenlignet med året før. Noen soper inn millioner på andres nedtur.

NA24 - din næringslivsavis

Advokatkontorer som har spesialisert seg på konkurser tjener gode penger på at så mange selskaper blir slått konkurs.

Soper inn
Partner i advokatfirma Selmer, Jon E. Skjørshammer, er en av advokatene som soper inn på denne krisen.

- Advokater har mye å gjøre når det går veldig bra og veldig dårlig med næringslivet. Vi har både måttet ansette folk og rokert internt for å dekke behovet. Selv har jeg aldri jobbet så mye som jeg jobbet nå i siste kvartal i 2008, sier han til Verdens Gang.

Mye jobbing
I fjerde kvartal ble det en kraftig økning i antall konkurser viser tall fra Brønnøysundregistrene. I perioden oktober-desember gikk 1.152 selskapet konkurs.

De aller fleste fylkene hadde økning i konkurser i fjor, og økningen er størst i Vest-Agder med hele 174 prosent og i Oppland var økningen 125 prosent viser tallene.

Det var nedgang i konkurser i Finnmark med 36 prosent, og Troms med 12 prosent. Troms hadde likevel en økning i tvangsavklinger med hele 194 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere