NA24.no

Blir søkkrike på Gates

Sist oppdatert:
Fast-toppene kan cashe inn flere millioner etter salget til Microsoft.

- Det er litt vemodig å selge, sier Fast-sjef John M. Lervik til TV 2 Nyhetskanalen.

NA24 - din næringslivsavis

Men han og resten av ledelsen i IT-selskapet blir rike på å selge Fast til Microsoft. Toppene som eier aksjer kan tjene 650 millioner kroner på supersalget.

Se intervjuet med Lervik lenger ned i saken.

Styret i Fast anbefaler aksjonærene å slå til på tilbudet fra Microsoft på 19 kroner per aksje. For ledelsen i selskapet vil det bety at millionene hagler inn. Totalt selges selskapet til 6,6 milliarder kroner. Blant de som kan gni seg i hendene er de to engelskmennene Robert Keith og Thomas Fussell og topplederen John M. Lervik, som alle kan få en andel.

LES NA24-BLOGGEN: Fast på billigsalg?

650 millioner
Styreleder Thomas J. Fussell sitter med aksjer for 205,5 millioner kroner. I tillegg til 10,8 millioner aksjer i Fast sitter Fussell på 3,3 millioner tegningsrettigheter.

Det frittalende styremedlemmet Robert Keith har aksjer for 222,3 millioner kroner. Utover 11,7 millioner aksjer har Keith 3,3 millioner tegningsrettigheter.

- Jeg synes 6,6 milliarder er en helt fair pris, sier Robert Keith til NA24.

LES MER: Fikk gjennom Plan B

I tillegg sitter Keith og Fussell med rundt 17.153.443 aksjer i Fast gjennom det deleide selskapet Charles Street International. Denne posten er verdsatt til rundt 325,9 millioner kroner. Samlet sitter de to med aksjer for rundt 650 millioner kroner. Tegningsrettighetene har også en betydelig verdi. Disse er avhengig av innløsningskursen som er bestemt.

SE VIDEO: Derfor kjøper de Fast

70 mill til Lervik
Fast-sjef John Markus Lervik, som har ledet selskapet siden høsten 2001, kan også se frem til et solid pengedryss. Han sitter med 3,69 millioner aksjer og har i tillegg 2,2 millioner tegningsrettigheter. Aksjene er verdsatt til rundt 70 millioner kroner.

Klikk og se TV 2 Nyhetskanalens intervju med Fast-sjef John M. Lervik.

204754

LES MER: Microsoft kjøper Fast

«Togrøverne»
Robert Keith og Thomas Fussell fikk tilnavnene togrøverne sist gang de var i strid med Orkla. Kampen om Opticom - som også er kjent som norgeshistoriens største spekulasjonsaksje - sto høsten 2005 mellom «togrøverne» Keith og Fussel og «opprørerne» Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen. Noen av uttrykkene som falt mellom partene den gang var av typen «testosterontunge hannkatter med kjempeballer», «puddel», «togrøver», «Mørkets fyrste» og «fascistdiktator».

Les mer om radarparet her:
- Orkla mangler respekt
- Skuffet, men ikke overrasket
- Norge er sosialistisk-fascistisk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere