NA24.no

Blod og gladmord til høsten

Sist oppdatert:
TV3 satser stort på nye format med trygge kjenninger denne høsten. En av dem mer blodig enn noe annet.

Nå tredobler TV3 egenproduksjonene.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

TV3s sendeskjema for høsten tyder på en kanal som akselererer satsingen på egenproduksjoner, investeringer i sports- og filmrettigheter og mange kjente og nye serier.

La oss ta det enkleste først. TV3 kjører på film, slik kanalen har gjort siden den gikk på lufta for snart tjue år siden. På seriefronten skjer det derimot en hel del nytt. Mest spennende er kanskje Showtime-serien om politimannen og massemorderen Dexter.

Samtidig blir det gjensyn med en del kjenninger – som Prison Break.

Drap og kos
Dexter handler om en CSI-agent i Florida (må ikke forveksles med serien på TVNorge) som er ekspert på hvordan blodet spruter ved drap. Som om ikke det er nok, er Dexter (spilt av Michael C. Hall fra Six Feet Under) også en seriemorder på fritiden.

- Blir det mye blod på TV3 denne høsten?

- Da har journalisten tatt feil, sier programdirektør Trygve Rønningen og humrer. Han har nettopp presentert kanalens programtilbud for høsten for reklamekjøperne.

Blant andre serier er kjenninger som Prison Break, Shark, The L Word og Akutten for å nevne noen. Blant nye serier viser TV3 til Kidnapped, The Class og Hidden Palms. Førstnevnte er allerede kansellert i USA:

- Jeg tror industrien i USA er minst like spent som oss. Det er nettopp det som er så vanskelig med output, spesielt når det blir kansellert i USA, sier Trygve Rønningen til NA24 Propaganda

Flere egenproduksjoner
TV3 girer opp antall egenproduksjoner denne høsten og nærmest tredobler produksjonen av egne programmer sammenlignet med våren vi nettopp har lagt bak oss.

- Vi vet at egenproduksjoner ikke er en garanti for suksess, men i en kombinasjon med det tilbudet vi har mener vi det vil fungere bra, sier TV3-sjef Lasse Kokvik til NA24 Propaganda.

Blant egenproduksjonene TV3 satser på denne høsten er kjenninger som Charter Feber, Top Modell 2007 – denne gangen med Vendela Kirsebom som programleder, Motebildet (program om mote og trend), Gossip, Dekor inne og ute, Seernes egne videoer, Den rette for Tor (Milde som er på jakt etter damer) og ikke minst kommer Robinson med Christer Falch tilbake. Denne gang i en setting ikke så ulik Lost.

- I vår la vi oss på et lavere nivå når det gjelder egenproduksjoner. Nå girer vi opp og lander på et normalnivå, sier Trygve Rønningen.

For en som kjenner TV3 siden starten minner programmet om gode gamle utelivsguiden kanalen den gang presenterte i beste magasinstil.

- Jeg liker ikke ordet magasinprogram. Vi bringer tema inn i sendeplanen, som vi ikke har hatt der på en stund. Det er nettopp det vi jobber med, å tørre å satse på egenproduksjoner i en kombinasjon med andre stolper, sier Trygve før han blir avbrutt.

- Egenproduksjonene bør være bærere for seerne, supplerer TV3-sjef Lasse Kokvik.

Harry?
- Blant egenproduksjonene har dere blant annet Charterfeber. Hva om jeg sier harry – hva sier dere da?

- Du kan godt si det er harry dersom du mener det er harry å ha kontakt med folk. Vi bor tross alt i et land hvor de fleste ikke bor i en metropol og hvor de fleste kjenner seg igjen i Charterfeber, sier programdirektør Rønningen.

På programskjemaet for høsten er også flere nysatsinger som Glamour, Dekor inne og ute og Motebildet.

- Det er en risikosport, og det er fristende kjøre nye konsept for pressen, men ingen kanaler i verden satser alene på nye format, parerer TV3-sjef Lasse Kokvik og viser til kjente format som Robinson Ekspedisjonen hvor riksklysa Christer Falch er tilbake i manesjen.

TV3 kjører ingen game show denne sesongen, på tross av at både TV 2 og TVNorge satser på konseptet, men det kan komme over nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere