*Nettavisen* Økonomi.

Blodige Asia-børser

Resesjonsfrykten driver markedene til sin laveste notering på fem måneder.

21.01.08 10:01

Det har vært en blodig start på den siste børsuken i januar.

NA24 - din næringslivsavis

Investorene er nå livredde for at en resesjon i USA skal bremse etterspørselen i Asia. USAs president George Bushs foreslåtte stimuleringspakke lyktes ikke å roe ned markededenes frykt for resesjon.

- Reaksjonen fra USAs aksjemarked viser at Bushs økonomiske plan ikke nådde opp til markedets forventninger, sier Toshihioko Matsuno ved SMBC Friend Securities i Tokyo til Bloomberg News.

Bankaksjene i Australia har falt kraftig at meglerhuset Morgan Stanley uttalte at bankenes tap i landet kommer til å øke. Det samma har skjedd i Kina hvor BNP Paribas var ute med en analyse om at landets største bank, Bank Of China kan komme til å måtte foreta nedskrivninger på om lag 4,8 milliarder dollar på subprime-investeringer i USA.

- Dette har en smitteeffekt. Investorene kan igjen komme til å se over sine porteføljer og redusere risikoen, sier Pankaj Kumar ved Kurnia Insurans Bhd i Kuala Lumpur ifølge Bloomberg News.

Den sammenveide MSCI Asia Pacific-indeksen falt 2,4 prosent til 143.36 poeng og ligger an til sin laveste notering siden 20. august. Alle 10 industrigrupper i indeksen faller, og bortsett fra i Pakistand, Thailand og Sri Lanka var det nedgang i markedene.

Mandag er markedene i USA stengt grunnet Martin Luther King Day.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.00:

(Merk at børsene stenger på ulike tidpsunkt)

Japans Topix: - 3,56%
Japans Nikkei 225: - 3,86%
Hongkongs Hang Seng: -4,18%
Kinas CSI 300:-4,96%
Kinas Shanghai Composite: - 5,14%
Taiwans Taiex: - 0,91%
Sør-Koreas Kospi: - 2,95%
Singapores Strait Times Index: - 3,29%

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag