NA24.no

Blodrødt for GGS

Sist oppdatert:
Konsernsjef Trond Christoffersen i Global Geo-services kan konstatere et nytt tungt kvartal for seismikkselskapet.

Global Geo-services som er i ferd med å sluttføre refinansiering av selskapet har lagt frem et nytt meget svakt kvartalsresultat.

NA24 - din næringslivsavis

Tredje kvartal viser driftsinntekter på 48,4 millioner kroner, men selv uten nedskrivninger endte driftsresultatet på svake 34,3 millioner kroner. Til sammenligning hadde selskapet i samme periode i fjor inntekter på 27,4 millioner kroner og et driftsunderskudd på 15,1 millioner.

Resultat før skatt endte på meget svake 53,9 millioner kroner, mot minus 20,1 millioner i tredje kvartal 2005. Samlet for årets ni første måneder har GGS gått med et tap på knappe 120 millioner kroner, mot en omsetning på 118,5 millioner.

Selskapet oppgir at de har en ordrebok på 63,8 millioner kroner per 20. november.

GGS justerer nå sin guiding for året til forventninger om inntekter i området 205 til 235 millioner kroner og et driftsresultat før avskrivninger på 55 til 80 millioner kroner. Nedjusteringen skyldes i hovedsak forsinkelsene på seismikkskipet GGS Atlantic.

Når det gjelder utsiktene fremover så håper GGS ifølge presentasjonsmaterialet at mellom fire og fem blokker offshore kan bli lagt ut i den kommende lisensrunden i Iran. I tillegg tror GGS at en eller flere av blokken kan ligge i områdene på iransk sokkel hvor selskapet har laget pseudo 3D-seismikk.

Selskapet ser også forsøk i den amerikanske Kongressen på å få sluttført lovgivningen som kan åpne deler av den vestlige delen av Mexicogolfen for leteboring. Selskapet har skutt store mengder 2D-seismikk i området. Forsøkene på å få på plass den nye lovgivningen kom ikke i havn før Kongressen gikk til valg.

GGS skal 28. oktober gjennomføre en ekstraordinær generalforsamling for å gi styret gi nødvendige fullmakter til å sluttføre refinansiere selskapets kortsiktige gjeld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere