NA24.no

Blodrødt fra Birdstep

Sist oppdatert:
Programvareselskapet Birdstep sliter tungt, med underskudd som øker mer enn omsetningen.

(NA24): Birdstep fikk et resultat før skutt på minus 20,4 millioner kroner i fjerde kvartal, mot minus 13,4 millioner samme kvartal året før.

Omsetningen økte fra 7,8 til 11,6 millioner kroner, men når driftskostnadene samtidig nesten ble doblet, så gikk driftsresultatet fra minus 7,8 til minus 13,3 millioner.

Hele omsetningsveksten kom fra oppkjøpte Alice Systems, som bidrog med en vekst på 4,0 millioner, ifølge rapporten.

- Salget er ikke så bra som vi ønsket. Vi ser forsinkelser i markedet, sa Birdsteps konsernsjef Petri Markkanen på en presentasjon onsdag ettermiddag.

Kvartalet ga også 5 millioner i ekstraordinær kostnader i forbindelse med bytte av ledelse, meldes det. I fjor sluttet både konsernsjef Jørgen Bredesen og finansdirektør Hans Petter Hauge.

Birdstep måtte i september varsle at man ikke ville nå sitt mål om pluss for hele 2005, og i slutten av november måtte man også melde at fjerde kvartal ville gi minus, i tråd med utviklingen i foregående kvartaler.

På den positive siden skriver selskapet i kvartalsrapporten at ordrereserven er mer enn doblet fra tredje kvartal til 24,1 millioner kroner. Det meldes også at svenske Aptilo Networks, hvor Birdstep eier en tredjedel, venter et positivt resultat for 2006.

Birdstep hadde 44 millioner kroner i kontanter ved utgangen av året. Markkanen sa på presentasjonen at han ikke ser for seg at Birstep vil trenge mer penger for å finansiere den virksomheten man nå bygger opp.

Birdstep utvikler programvare for trådløs nettilgang samt spesialiserte databaseløsninger.

De viktigste nyhetene får du på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere