Blodrødt for Bush

Foto: Mike Theiler (Scanpix/Reuters)

Det er ikke bare valgresultatene som ikke går president George W. Bushs vei.

09.11.06 15:30

Ikke før var president George W. Bush ferdig med det begredelige valget, før han fikk enda en utfordring i fanget. Den amerikanske handelsbalansen med utlandet fortsetter å være blodrød.

NA24 - din næringslivsavis

I september var handelen med utlandet negativ for USAs del med hele 64,3 milliarder dollar. Dette var riktignok lavere enn markedet hadde ventet, men viser til fulle hvor store utfordinger USAs økonomi står overfor. Økonomene ventet på forhånd i snitt et underskudd på rundt 66 milliarder dollar i september alene.

Tallene i september viser at ting i det miste går rett vei. Ikke siden april i år har forholdet mellom eksporten og importen vært mindre enn i september. Eksporten styrket seg noe, mens importen falt i forhold til måneden før. Importprisene fortsetter for øvrig å falle videre.

Det er særlig billige varer fra de asiatiske landene som spiser av den amerikanske økonomien. I september var handelsunderskuddet mot Kina på rekordsummen minus 23 milliarder dollar. Til sammenligning var handelsunderskuddet mot Kina på 20,1 milliarder dollar mot Kina i samme måned i fjor, mens underskuddet mot andre land gikk ned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.