*Nettavisen* Økonomi.

Blodrødt for Ronny Johnsen

Vålerenga-forsvarerens selskap har ikke tjent en eneste krone på syv år.

18.11.07 13:11

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ronny Johnsens selskap, Johnsen Invest AS, har aldri levert overskudd. Isteden er det samlede tapet på 8,2 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

- Er du fornøyd med resultatene?

- Det får vi se når vi er ferdige med prosjektene som ligger i selskapet. Vi håper jo på et overskudd som dekker det historiske underskuddet, sier styreleder Knut Eikre Larsen i Johnsen Invest AS.

Landslagsveteranens selskap eide ved årsskiftet 34 prosent i Dala AS og Moviepartner AS, som henholdsvis eier og utvikler eiendom og drev kinovirksomhet i Tønsberg-området. Mens Dala AS fikk et underskudd i størrelsesorden 1,6 millioner i fjor, tapte Moviepartner AS vel 400.000.

Skylder Johnsen syv mill.
Johnsen Invest AS fikk 275.000 i minus i 2006, og hadde ved årsskiftet 4,1 millioner i egenkapital og 10,3 millioner i gjeld. Selskapet skylder Vålerenga-stopperen privat vel syv av de 10,3 millionene.

- Ronny Johnsen tilfører selskapet penger når det er behov. De løpende utgiftene dekkes opp, understreker styreleder Eikre Larsen til NA24.

Moviepartner AS fikk et inntektsfall fra vel 6,6 til fire millioner i fjor, og i september i 2006 opphørte kinodriften da bygget ble revet for å reise nye kinolokaler. Ifølge styrets årsberetning har firmaet opsjon på kinodrift i nye lokaler fra siste del av 2008.

Solgte halve aksjeposten
Dala AS, som leide ut lokaler til kinoselskapet, utvikler nå Nye Kilden Kino- og Opplevelsessenter. Selskapet hadde per 31. desember i fjor 3,6 millioner i egenkapital og 27,3 millioner i gjeld. Nye Kilden Kino- og Opplevelsessenter er balanseført til 28,9 millioner.

Ifølge styrelederen til Johnsen Invest AS har den 38-årige landslagsforsvareren solgt seg ned fra 34 til 17 prosent i selskapet. Han vil ikke oppgi salgssummen.

- Børsnoterte Faktor Eiendom AS har kommet inn på eiersiden, og det synes vi er meget positivt for Dala AS. Vi tror de vil kunne bidra til at utviklingen av eiendommen gir et overskudd, sier Knut Eikre Larsen.

Tom bygård siden 2004
I tillegg eier Johnsen Invest AS en bygård i Tønsberg kommune som er under utvikling. Denne skal ha stått tom siden 2004, men er regulert for fem boenheter. Nå jobber Ronny Johnsens selskap med å få godkjenning til å bygge to leiligheter til.

- Når bygården er ferdigstilt, vil vi enten selge eller leie ut. Jeg vil understreke at vi er aktive både i denne investeringen og med tanke på prosjektet i Dala AS, selv om vi der kun er inne som aksjonær, sier styrelederen for Johnsen Invest AS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.