Veskegiganten Michael Kors skal være nær å lande en avtale om oppkjøp av Versace, skriver Bloomberg. Det til den nette sum av 2 milliarder amerikanske dollar - omkring 16 milliarder kroner.

Opplysningene har Bloomberg fått fra anonyme kilder som skal være kjent med planene, skriver de.

En offentliggjøring av kjøpet kan skje allerede i løpet av uken. Ifølge kildene skal Donatella Versace skal ha kalt inn til et møte med ansatte tirsdag for å fortelle om salget.

Les også: Apple har kjøpt Shazam

Bloomberg skriver at en representant for Versace ikke har villet uttale seg om salget. Det samme gjelder Blackstone Group LP, som eier 20 prosent av Versace, mens Michael Kors ikke har vært tilgjengelig.

Også i fjor sikret Michael Kors seg et luksusmerke, da skogiganten Jimmy Choo ble kjøpt opp for 1.2 milliarder dollar (omkring 9.6 milliarder norske kroner).

Flere av de mellomstore luksusmerkene i USA opplever en nedgang i salget, skrev New York Times i fjor. hvor tidligere lojale kunder nå enten shopper hos de virkelig rimelig som Zara og HM, eller hos de virkelige gigantene som Gucci. Ifølge Bloomberg meldte Michael Kors om en nedgang tidligere i år, men aksjene har nå økt igjen, med god hjelp fra Jimmy Choo.

Les også: Motegigant er størst også på netthandel

Les også: Michael Kors og Jimmi Choo slutter å bruke dyrepels