Blytungt i New York

Foto: (Scanpix)

Ny nedtur på gang for de amerikanske børsene.

06.11.08 12:40

Gårsdagen ble blytung på de amerikanske børsene. I mellomtiden har børsene i Asia og Europa fortsatt fallet, og nytt søkelys på den økonomiske tilstanden i verdens største økonomi ligger an til å prege børsstarten i New York torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Kontraktshandelen indikerer ny nedtur. S&P 500 futures faller 2,21 prosent, mens Nasdaq futures er ned 1,04 prosent.

Svak guiding fra teknologikjempen Cisco Systems, og den japanske bilkjempen Toyota og skuffende tall fra Adidas bidrar til å senke stemningen før børsene åpner.

Av makronyheter fra amerikansk økonomi kommer det ukentlige tall fra jobbmarkedet og produktivitetstall fra industrien. Før børsene åpner over Atlanteren kommer det også rentenyheter fra både Bank of England og Den europeiske sentralbanken, hvor det er ventet kraftige rentenedsettelser.

Oktobersalget
Flere store detaljistkjeder legger frem salgstall for oktober i dag. Ifølge en undersøkelse fra Thomson Reuters er det ventet at det samlede salget for detaljistkjedene vil ende på 0,3 prosent vekst, mens det samlede salget ekslusive varehuskjempen Wal-Mart ventes å ende med et fall på 2,3 prosent i oktober.

Kontrakten for den amerikanske lettoljen WTI faller 69 cents til 64,61 dollar fatet.

Venter salgssvikt
It-kjempen Cisco Systems la frem sterke tall etter børsslutt onsdag, men skuffet med svak guiding. Konsernet rapporterte om flatt resultat med en salgsvekst på 8 prosent i konsernets siste kvartal, men rapporterte at gjeldende kvartal kan gi en nedgang i omsetningen på mellom 5 og 10 prosent.

- Selv om det er uklart hvor lenge den svake perioden vil vare, har Cisco satt full ansettelsesstopp og har til hensikt å redusere kostnadene med 1 milliard dollar i inneværende innen regnskapsårets slutt. Det tyder på at selskapet venter mer enn en kortvarig oppbremsning, sier en analytiker til Dow Jones Newswires.

Flere selskaper rapporterer tredjekvartalsresultater i dag: King Farmasi Inc., Williams Co`s., Walt Disney Co, Qualcomm Inc., og Nvidia Corp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.