NA24.no

BMW-aksjen stuper etter utslippspåstand


BMWs modell X3 xDrive 20d.
BMWs modell X3 xDrive 20d. Foto: Wikimedia Commons
Sist oppdatert:
Frykt for ny dieselskandale i Tyskland.

Frankfurt (NTB-AFP): BMW-aksjene har falt nesten 10 prosent på Frankfurt-børsen etter at en tysk avis melder at utslippene fra en av BMWs diesel-modeller overstiger EUs utslippsgrense.

Det er avisen Auto Bild som torsdag skriver om det som kan være et nytt tilfelle av dieseljuks fra en tysk bilprodusent.

Ifølge avisen har BMWs modell X3 xDrive 20d utslipp som er elleve ganger større enn det som er tillatt i Europa.

Torsdag ble det også kjent at Wolkswagen har innrømmet at programvaren som manipulerer utslippsdata, også er installert i biler solgt i Europa.

– Vi er blitt informert om at også i Europa, har kjøretøy med 1,6 og 2,0 liters dieselmotorer blitt berørt av manipulasjonene det er snakk om, sier Tysklands transportminister, Alexander Dobrindt.

Transportministeren sier utslippstester i Europa kommer til finne sted de neste månedene, men at de burde foregå på veiene og ikke i laboratorier.

Det vil også bli tatt tilfeldige tester på kjøretøy laget av andre bilprodusenter, opplyser Dobrindt.

Volkswagen-skandalen skyldes at selskapets biler har fått installert en programvare slik at bilene later til å være mer miljøvennlige under tester enn hva de egentlig er. Saken omfatter ifølge selskapet 11 millioner biler. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere