BMW-aksjen stuper etter utslippspåstand

BMWs modell X3 xDrive 20d.

BMWs modell X3 xDrive 20d. Foto: Wikimedia Commons

Frykt for ny dieselskandale i Tyskland.

24.09.15 13:19

Frankfurt (NTB-AFP): BMW-aksjene har falt nesten 10 prosent på Frankfurt-børsen etter at en tysk avis melder at utslippene fra en av BMWs diesel-modeller overstiger EUs utslippsgrense.

Det er avisen Auto Bild som torsdag skriver om det som kan være et nytt tilfelle av dieseljuks fra en tysk bilprodusent.

Ifølge avisen har BMWs modell X3 xDrive 20d utslipp som er elleve ganger større enn det som er tillatt i Europa.

Torsdag ble det også kjent at Wolkswagen har innrømmet at programvaren som manipulerer utslippsdata, også er installert i biler solgt i Europa.

– Vi er blitt informert om at også i Europa, har kjøretøy med 1,6 og 2,0 liters dieselmotorer blitt berørt av manipulasjonene det er snakk om, sier Tysklands transportminister, Alexander Dobrindt.

Transportministeren sier utslippstester i Europa kommer til finne sted de neste månedene, men at de burde foregå på veiene og ikke i laboratorier.

Det vil også bli tatt tilfeldige tester på kjøretøy laget av andre bilprodusenter, opplyser Dobrindt.

Volkswagen-skandalen skyldes at selskapets biler har fått installert en programvare slik at bilene later til å være mer miljøvennlige under tester enn hva de egentlig er. Saken omfatter ifølge selskapet 11 millioner biler. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.