*Nettavisen* Økonomi.

Bobler + jordbær = SANT

Foto: (Crestock)

Søtt til søtt.

21.05.10 14:35

(SIDE2): En god sec passer best til jordbær, ifølge ekspertene. Søtt matcher godt søtt, og de sukkerholdige boblene justeres med nydelige jordbær. Den siste uken er jordbærene endelige tilbake i butikken, og selv om det ikke er de smakfulle norske ennå, så smaker jordbær godt til musserende og champagne uansett.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Søt og sprudlende
Side2 smakte på Charles De Cazanove Sec, og selv om den er søt, så er den snadder til jordbær. Sec betyr at det er høyt innhold av sukker - her hele 34 gram per liter.

Charles De Cazanove, Sec, Frankrike
(# 13798 , kr 274) Poeng: 87

Champagnen er laget på henholdvis pinot noir, pinot menuier og litt chardonnay, den har en nøytral aroma og er helt lys gul på fargen. Den har fin sødme, og lett friskhet. Den er etter vår mening god som aperitif, men trenger noe til - og da er jordbær perfekt!

Finnes i Vinmonpolets basisutvalget.

Da Side2 testet champagne var det den gule enka som gikk rett til topps - men det var brut. Veuve Clicquot, Sec er langt søtere og smekker til de røde bærene vi liker så godt i vårsolen.

Veuve Clicquot, Sec, Frankrike
(# 882, kr 370) Poeng: 89

Denne har noe mindre sukker enn den foregående, 26 gram per liter. Aroma av sitrus og eple. Meget god sødme og frisk på smak. Et godt kjøp som kan anbefales som aperitif (med jordbær selvsagt), og til sjømat.

Champagnen er laget av pinot noir, chardonnay og en del ferdig vin.

Finnes i Vinmonpolets basisutvalget.

Soler-Jové Brut Reserva, Spania
(# 32748, kr 102). Poeng 85

For deg som er ute etter god musserende, men ikke ønsker å svi av 300-400 kroner, kan vi anbefale cavaen Soler-Jové Brut Reserva. Cava er Spanias svar på Frankrikets champagne.

Vinen er lys, lett grønn i fargen med duft av sitrus, kjeks og noe mineralitet. Det skummer godt i munnen og cavaen balanserer godt mellom syre, fylde og fruktighet i retning av tropiske frukter. Vinen kan tjene på å bli luftet litt før servering.

Soler-Jové Brut Reserva er drikkeklar, og bør ikke lagres. Handle inn jordbær og bestill mange varme kvelder fremover!

Les mer om vår sprudlende test her: Side2 tester champagne

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.