NA24.no

Bodø-selskap er konkurs - 180 mister jobben


KONKURS: Bodø-selskapet M3 Anlegg er slått konkurs og mange mister jobben.
KONKURS: Bodø-selskapet M3 Anlegg er slått konkurs og mange mister jobben. Foto: Avisa Nordland
Sist oppdatert:
M3 Anlegg i Bodø begjærer seg selv konkurs. Det er styret som har bestemt seg for å begjærer oppbud.

Torsdag kveld sendte selskapet ut en pressemelding undertegnet styreleder Christer Johnsen, skriver Avisa Nordland.

– M3 Anlegg har vært i en utfordrende økonomisk situasjon i 2017. Dagens styre har i den korte tiden siden det tiltrådte fokusert sterkt på å gå gjennom drift og prosjekter for å få god oversikt og kontroll over selskapets situasjon, heter det i meldingen.

- Etter grundig gjennomgang har det nå vist seg at store samferdselsprosjekter i Bodø og Stavanger der M3 Anlegg er underentreprenør til store riksentreprenører går betydelig dårligere enn tidligere rapportert fra prosjektene. Prognosene fremover ser også mye verre ut enn forventet. Vi opplever at oppdragsgivere ikke betaler ihht kontrakt og endringer. Videre påfører den lovpålagte «hoppeplikten» selskapet stor usikkerhet for betaling av faktisk utført arbeid. "Hoppeplikten" vil si at selskapet blir pålagt å utføre tilleggsarbeider selv om det ikke er enighet om økonomisk kompensasjon og fremdriftsmessig konsekvens, skriver de.

- Dette sammen med tidligere kjent feilkalkulering av prosjektet i Stavanger har nå lagt et betydelig press på likviditeten til M3 Anlegg AS med det resultat at selskapet har kommet i en akutt økonomisk situasjon. Styret og administrasjonen har derfor siden medio desember 2017 jobbet med en refinansiering av M3 Anlegg, skriver de videre.

Det siste halvannet året har M3Anlegg blitt tilført kapital fra eiere i tre omganger. Eiere har også nå vært villige til å bidra i denne vanskelige situasjonen. Strelederen skriver at dessverre har det ikke vært mulig å finne en omforent løsning med de største kreditorene til selskapet.

- Det er med dyp beklagelse styret innser at det på tross av iherdig innsats ikke har vært mulig å finne en omforent løsning som gir grunnlag for videre drift. Styret hadde da intet annet valg enn å melde oppbud. Vi beklager sterkt de konsekvenser dette har for våre ansatte, leverandører, aksjonærer, samarbeidspartnere og andre kreditorer, skriver styrelderen.

Bedriften ble etablert i 2004 og har base i Bodø. Daglig leder i selskapet er Lasse Nilsen. An.no har ikke lyktes å få kontakt med Nilsen.

I 2016 hadde selskapet samlede driftsinntekter på 414 millioner kroner. Og de fikk da et driftsresultat på minus 58,7 millioner kroner. Det viser tall fra Regnskapstall.no.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere