*Nettavisen* Økonomi.

Boeing svever himmelhøyt

Foto: (Boeing)

Mens Airbus opplever en bedriftsmessig krasjlanding får konkurrenten Boeing stadig større selvtillit.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den amerikanske flymastodonten sier at de snart er ferdig med utviklingen av deres nye 787 Dreamliner og de forventer at de første flyene er klare for levering til japanske Nippon i mai 2008. I tillegg at selskapet ikke forventer at den amerikanske regjeringen vil kansellere en helikopterordre på hele 15 milliarder dollar, eller 93 milliarder kroner, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

-Vi når alle våre hovedmål, vi slukker alle brannene, sier selskapets toppsjef Jim McNerney, ifølge Reuters.

Lavt bensinforbruk
Selskapet har investert betydelige midler i Dreamlineren ettersom det ventes at det vil bli tatt godt i mot da det mellomstore flyet har lang rekkevidde, men vil bruke mindre drivstoff enn sine konkurrenter.

Boeing har så langt mottatt 464 ordre på passasjerflyet som det ventes at vil ha sin første testtur i slutten av august.

-Lanseringen av et nytt fly er en risikofylt business, spesielt når det kommer til at produksjonen skal skje innenfor fristen og budsjettet, sier Boeings finansdirektør James Bell, ifølge BBC.

Banker Airbus
Boeing inngikk tidligere en storavtale med det amerikanske luftforsvaret på 15 milliarder dollar på rednings- og letehelikoptre, men amerikanske konkurransemyndigheter har signalisert at denne avtalen igjen bør legges ut på anbud.

-Jeg tror ikke at det vil bli en fullstendig ny konkurranse. Det er vanskelig for meg å sette odds på det. Luftforsvaret er de du må spørre, sier McNerney.

Godt hjulpet av den sterke etterspørselen etter deres minste modell, flyet 737, fikk Boeing i 2006 inn flere ordrer på fly enn Airbus for første gang på flere år.

Airbus på sin side sliter voldsomt om dagen.

Les mer her: Airbus i fritt fall

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.