NA24.no

Bolig opp 11 prosent

Sist oppdatert:
Nye tall gir boligeierne en god dag.

Boligprisene er nå over 11 prosent høyere enn i mars i fjor. Eierne av delte boliger har størst grunn til å gni seg i hendene.

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la mandag frem prisstatistikken for mars i år. Prisveksten ser ikke ut til å stoppe:

Bare siden februar har boligprisene gått opp 1,6 prosent.

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisen med 1,5 prosent. Det vil si at den underliggende pristrenden forrige måned er sterkt positiv.

-Trøkk i markedet
Boligprisene er nå 11,6 prosent høyere enn i mars i fjor.

- Det har vært et stort trøkk på boliger i mars i år, oppsummerte NEF-direktør Finn Tveter under mandagens pressekonferanse.

Også omsetningen av boliger var langt høyere i mars i år enn i fjor. Til sammen ble det omsatt 45 prosent flere boliger i mars. Årsaken til den sterke veksten er hovedsakelig at påskeferien i fjor var i mars.

Spesielt er det leilighetsomsetningen som har økt, med hele 56 prosent.

Rekkehus og tomannsbolig
Prisveksten i mars i år var sterkest for delte boliger. Eierne av slike boliger kan glede seg over en prisvekst på 2,2 prosent fra februar til mars. I løpet av det siste året har delte boliger i gjennomsnitt blitt 9,8 prosent dyrere.

Prisen på eneboliger og leiligheter steg med 1,6 prosent sammenlignet med februar. De to boligtypene har siden mars i fjor steget med henholdsvis 10,2 og 12,5 prosent.

Høyere pris i Larvik
Den største veksten hittil i år har boligeiere i sør og sør-vest hatt. I Agderfylkene har boligene blitt 12 prosent dyrere, mens de i Rogaland og Telemark har steget i pris med respektive 11 og 10 prosent.

Vestfold har også hatt en sterk økning, med åtte prosent. Spesielt i Larvik har det blitt dyrere, med en prisvekst på 10 prosent. Til sammenlikning var Larvik et av områdene med lavest prisøkning i fjor, med bare én prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere