Bolig-prisene der du bor

For første gang er prisen i et område nær 40.000 kroner kvadratmeteren. Få oversikt her.

04.04.06 11:07

Fersk statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) viser at boligprisene steg med 1,6 prosent i gjennomsnitt fra februar til mars.

Det var en oppgang stort sett over hele landet, med mellom én og tre prosent. Bare ett område hadde flat utvikling i forrige måned, og det var Hamar.

Hovedstaden dyrest
Mest opp gikk det for boligeiere i Hordaland utenom Bergen, der prisene steg med tre prosent.

De dyreste boligene i Norge ligger fortsatt på Frogner i Oslo. Kvadratmeterprisen i området nærmer seg for første gang 40.000 kroner.

Fra februar til mars ble Frogner-leilighetene én prosent dyrere.

Nest dyrest er det å kjøpe bolig i den populære bydelen St. Hanshaugen, også i hovedstaden. Leilighetene i området koster i gjennomsnitt 36.500 kroner per kvadratmeter. Ullern på Oslo Vest ligger like bak, med 36.000 kroner per kvadrat.

Tromsø klatrer på listen
Utenom Oslo er det Bergenhus og Årstad som kan skilte med de høyeste prisene. Skal du kjøpe hus i disse Bergens-distriktene. må du regne med en kvadratmeterpris på 28.000 kroner.

Asker og Bærum ligger også høyt oppe på pristoppen, men overraskende nok har Tromsø presset seg inn blant de dyreste områdene. Siden mars i fjor har boligene i Tromsø blitt nær 2.500 kroner dyrere i snitt per kvadratmeter, og koster nå 24.700 kroner.

Landets billigste boliger har Telemark, med en kvadratmeterpris på 11.700 kroner.

Her er boligprisene:

Prisene er basert på kvadratmeter boareal. For bydelene i Oslo er det leilighetsprisene som er benyttet i statistikken, mens det for resten av landet er alle boligtyper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag