NA24.no

Boligboom på Sunnmøre

Sist oppdatert:
Det er ikke bare i de største byene at boligmarkedet er brennhett. Gnitne sunnmøringer handler også bolig som aldri før.

- I fjor var vi meget fornøyd med å ha solgt 35 boliger i løpet av juli. Isolert sett et meget godt resultat. I år har det gått enda bedre, med 50 solgte boliger på én måned, fortelle daglig leder Erik Pettersen ved Notar Eiendom Ålesund i en pressemelding.

Høy aktivitet
De 50 solgte boligene er utelukkende brukte boliger. I tilegg til den høye salgsaktiviteten har eiendomsmeglerkontoret også kunnet legge ut 31 nyheter for salg.

- Historisk sett er renten fortsatt lav, og prognosene for renteutviklingen ser ut til å anta et nivå som gjør at folk velger å investere i bolig. Her i regionene er det også lav arbeidsledighet, samtidig som nøkkelnæringer og industrien generelt går godt. Når man i tillegg spår at boligprisene vil fortsette å øke, og mange anser investering i bolig som en sikker investering, blir aktiviteten i boligmarkedet påvirket, forklarer Pettersen videre.

Trege salg
Ifølge tallene som Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsforetakenes forening la frem i Oslo på tirsdag var kvadratmeterprisen i Møre og Romsdal på 17.200 kroner i juli. Boligprisene i regionen har også steget med 15 prosent hittil i år.

Det tar imidlertid lang tid fra boligen blir lagt ut for salg til den faktisk blir solgt i Møre og Romsdal, hele 49 dager tok det i juli. Dette er i gjennomsnitt lengst tid i landet.

Les flere eiendomssaker her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere