NA24.no

Boligbyggelag sliter

Rammes av dårlig inntjening, hardere konkurranse og dødt leilighetsmarked.

Boligbyggelagene sliter hardere enn noensinne, skriver Dagens Næringsliv (DN).

NA24 - din næringslivsavis

Avisen skriver at prisutviklingen for leiligheter har vært negativt syv av de siste ti månedene. Både omsetning og priser viser at boligbyggelagene, andelseiere og selveiere sliter med salget av nye og brukte leiligheter.

- Det er bråstopp. I salg. I nybygging. Det er blitt mye dyrere å låne penger, sier administrerende direktør Ralph Norberg i Norske Boligbyggelags Landsforening (NBBL) til DN.

Norberg sier til DN at mange boligbyggelag ikke har vært flinke til å bygge opp egenkapital, noe han mener de helt klart burde ha gjort med det risikobildet de opererer innenfor nå.

- De fleste mindre boligbyggelagene bruker nå vårt sikringsfond. På den måten er de i hvert fall sikret mot å måtte bære kostnadene ved usolgte leiligheter i sine prosjekter, sier Norberg til avisen.

Odd Magne Gjerde, styreleder i Boligbyggelaget Romerike (BORI), tror forbrukerne som er medlemmer i boligbyggelagene må betale når fondet skal bygges opp igjen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere