NA24.no

(Ek)

Boligdronning selger Madserud-luksus

Sist oppdatert:
Sjekk hva hun skal ha for denne perlen ved Frognerparken.

Birgitte Elisabeth Verle Lange (46) selger en klassisk perle ved Frogenrparken I Oslo.

SELGE BOLIG? Finn megler

Huset ligger på en av Oslos mest fornemme adresser. De gamle hvitmalte patrisierhusene i Madserud Allé ligger på riksantikvarens gule liste over verdneverdige byginger.

Langes luksusvilla ligger midt i smørøyet, med Oslo Tennisklubb på den ene siden, og Frognerparken på den andre.

42 millioner
Luksusmegler Torbjørn Ek har fått oppdraget med å selge superhuset.

Det er ikke småtteri Lange skal ha for huset - 42 millioner er verditaksten. Dermed Langes villa en av de dyreste i landet.

- Huset er pusset opp. Her er det ikke spart på noe, sier Torbjørn Ek til Nettavisen.

Ek har tatt innersvingen på alle konkurrentene når det gjelder salg av de klassiske villaene på Madserud.

Dette er den femte i rekken av slike hus som har vært lagt ut for salg det siste året. To er solgt, én er lagt på vent , mens ytterligere én nå er ute for salg.

Rosinen i pølsa
Madserud Allé nummer 28 er rosinen i pølsa.

- Det er litt tilfeldig på Madserud. Det er definitivt en av de bedre adressene i byen, men husene har variabel standard, og ikke alle er så veldig store, sier Ek.

Det bor mange rikfolk i Madserud Allé. Den mest profilerte er kanskje finansmannen og milliardæren Øystein Stray Spetalen.

Selgeren av nummer 28, Birgitte Elisabeth Verle Lange, må også ha betydlige midler, til tross for at hun hos skattemyndighetene er oppført med null i formue og en halv million i inntekt.

Ga 10 mill.
Lange kjøpte Madserud Allé 28 for to år siden for 10,7 millioner kroner fra Nustad-familiens selskap Mallin. Så er det pusset opp for ytterligere en god del millioner.

Birgitte Elisabeth Verle Lange eier et selskap som heter Lange Protinus, som driver innenfor markeds- og opnionsundersøkelser. Dette er et enkeltmannsforetak, og regnskaper er ikke tilgjengelige.

Lange er i tillegg medeier i et selskap som heter Tiedemannseksjonene ANS. Dette er et ansvarlig selskap som - etter det som er registrert i foretaksregisteret - driver med utleie av eiendom. Men heller ikke i regnskapet til Tiedemannseksjonene ANS finnes det spor av mye penger. I regnskapet for 2009 står tallet 0 til høyre for absolutt alle linjer. Avslutningsvis står det at «Det har ikke vært aktivitet i selskapet siden stiftelsen, heller ikke i 2009».

Den andre ansvarlige deltakeren i selskapet er Brakkeinvest AS. Dette selskapet eies av brødrene og eiendomsutviklerne Kristian og Geir Almås. Brakkeinvest AS hadde et overskudd på 5,5 millioner kroner i 2009.

Birgitte Elisabeth Verle Lange sitter også i styret i Stiftelsen Scheibler, sammen med blant andre tildigere Dagblad-journalist Sissel Benneche Osvold og eks-politiker Kaci Kullmann Five. Stiftelsen deler ut midler til samfunnsnyttige og kulturelle tiltak, og delte ut 14 millioner kroner i 2010. Ifølge regnskapet hadde stiftelsen et årsresultat på 37 millioner, og en finansportefølje verdt 227 millioner kroner av samlede eiendeler på 320 millioner.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

MittOppdrag : Få anbud på jobbben som skal gjøres

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere