NA24.no

Boligfest på børsene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Børsgleden flyttet seg fra Europa til verdens største økonomi.

USA-børsene fremstod mandag som to ulike verdener. IT-dominerte Nasdaq steg over 1 prosent, mens Dow Jones-indeksen falt nær 1 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag startet svakt, men endte med at alle de viktigste indeksene steg markant, etter at det kom uventet drahjelp fra det hardt prøvede boligmarkedet.

Legemiddelprodusentene Schering-Plough og Merck var i søkelyset til investorene. Merck klatret med over seks prosent etter at selskapet meldte om bedre resultater enn ventet. De overraskende positive nyhetene bidro til å løfte hele denne sektoren. Schering-Plough steg med vel åtte prosent.

Positive boligtall
Tallene viser at antallet boliger som er i en salgsprosess steg 6,3 prosent i desember. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at indeksen ville forbli uendret sammenlignet med november.

- Vi forsøker å holde fast. Vi hadde noen gode inntjeninger fra legemiddelselskapene og de aksjene gjør det ganske bra. Boligsalget så også ganske bra ut. Markedet gjør det godt med tanke på hva finansene gjør, sier Todd Leone hos Cowen & Co, ifølge Associated Press.

Det viser statistikk fra eiendomsmeglernes bransjeorganisasjon National Association of Realtors. Indeksen viser utviklingen for boliger der salgskontrakt er undertegnet, men salget ikke gjennomført..

- Alle tegn til at vi kan begynne å se bunnen i det amerikanske boligmarkedet vil mottas med takknemlighet. Den nedgangen som har funnet sted i boligrentene, blant annet som følge av Feds kjøp av obligasjoner sikret i boliger, bør etter hvert begynne å hjelpe på folks villighet til å kjøpe boliger, skrev Nordea Markets i sin morgenrapport.

DISKUTÈR HER:Vil oppgangen fortsette onsdag?

Oljet opptur
På råvarebørsen i New York steg oljeprisen på spekulasjon om at oljekartellet OPECs reduksjoner vil demme opp for den globale etterspørselssvekkelsen, og dermed bidra til prisoppgang.

I januar produserte OPEC i snitt 28,57 millioner fat per dag, noe som var en nedgang på 3,5 prosent fra måneden før, ifølge Bloomberg.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i mars, 40,89 dollar fatet. Dette var en oppgang på vel to prosent. Prisene er ned 8,3 prosent så langt i år og mer enn 55 prosent det siste året.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Europeisk opptur
Oppturen i USA kommer etter en bred oppgang i Europa der Oslo Børs steg med 2,49 prosent til 222,26 poeng.

I Frankfurt klatret DAX 2,43 prosent, i Paris er CAC 40 opp 1,78 prosent og i London er FTSE 100 opp 2,32 prosent.

Stockholmsbørsen steg 3,43 prosent, København endte opp 1,45 prosent og i Helsingfors var oppgangen 1,00 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones +1,78% til 8.078,36

Nasdaq +1,46% til 1.516,30

S&P 500 +1,58% til 838,51

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere