Gå til sidens hovedinnhold

Boligmarkedet i Oslo: – Mer trøkk

Det har blitt mer trøkk i boligmarkedet, og prisbunnen kan snart være nådd, tror meglere.

– Meglerne melder om at det kommer flere på visning. Flere er interesserte i å kjøpe bolig igjen, og det er litt mer trøkk. Vi unngår ikke et nytt prisfall nå før jul, men ser noen lyspunkter for første gang på lenge, sier Grete W. Meier i Privatmegleren til Dagens Næringsliv.

Hun tror prisbunnen snart kan være nådd i Oslo.

– Jeg tror på et prisfall i november og desember, noe som er helt normalt for årstiden, men januar er vanligvis en god måned med høy prisstigning. Det blir neppe så høy prisstigning i januar som vi har sett samme måned i tidligere år, men det er mange boliger som skal ut og litt vil prisene øke. Deretter tror jeg boligprisene vil stabilisere seg flatt, sier Meier.

Fredag viste tall for november en liten prisvekst på 0,2 prosent for brukte Obos-boliger i Oslo. Hittil i år har Obos-prisene i Oslo-området falt med 8,2 prosent.

Tirsdag presenterer Eiendom Norge boligstatistikken for november måned. Administrerende direktør Leif J. Laugen i Krogsveen tror på et prisfall i november, men ser ikke bort fra at det kan komme en prisstigning i Oslo-markedet tidlig på nyåret.

– Jeg blir ikke forbauset om prisnedgangen snart er over. Når vi ser på totalomsetningen av boliger og hvor mange budgivere det er per objekt som selges, er det ganske ålreit, sier Laugen, som mener at Oslo-markedet er i ferd med å roe seg.

Les også

Halfvarsson slakter Lillehammer: - Forstår ikke at de legger konkurransene der

Kommentarer til denne saken