Boligprisene falt 0,6 prosent i oktober. Det viser at tallene fra Eiendom Norge, som legges frem mandag.

Korrigert for sesongvariasjoner var imidlertid prisene uendret.

Boligprisene er nå 2,4 prosent høyere enn for ett år siden.

- I oktober sank boligprisene som normalt for måneden å være. Med uendrede sesongkorrigerte priser forsetter den moderate prisutviklingen fra de foregående månedene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en melding.

Les også: Storbank venter oppgang og vekst i boligbyggingen

Sterkest prisutvikling av byene hadde Ålesund og Bodø med en oppgang 0,4 prosent. Svakest prisutvikling hadde Tønsberg og Porsgrunn/Skien med en nedgang på 1,4 prosent.

Oslo har sterkest 12 måneders vekst med en oppgang på 5,0 prosent. Bergen og Porsgrunn/Skien har svakest vekst med en oppgang på 0,1 prosent.

Akkumulert har det aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i Norge som i 2018. Dette tyder på god balanse mellom tilbud og etterspørsel og et velfungerende boligmarked, sier Dreyer.

- Stabil og sunn

I september sto prisene omtrent på stedet hvil med en oppgang på skarve 0,1 prosent sesongjustert, men falt 1,1 prosent nominelt.

Les også: Eiendom Norge: Boligprisene steg 0,1 prosent i september 2018

Obos-prisene ble publisert på fredag og viste en nedgang en nedgang for andre måned på rad.

Les også: Obos-prisene faller for andre måned på rad

- Vi legger nå bak oss tredje måned på rad med en tilnærmet flat prisutvikling sesongkorrigert, og vi har mindre regionale forskjeller i prisutviklingen enn det vi har observert de siste årene. Det store tilbudet gjør nå at boliger i snitt selges under prisantydning. Utviklingen i boligmarkedet nå er stabil og sunn, sier Dreyer.

Mange nye boliger

I oktober ble det lagt ut 10.013 boliger for salg i Norge, noe som er 10,2 prosent flere enn i samme måned i fjor.

- Samtidig som det selges et rekordhøyt antall boliger, så legges det også ut markant flere boliger for salg enn det som er normalt på denne tiden av året. Vi må tilbake til før finanskrisen for å finne en oktober måned med et høyere antall nye boliger på markedet. Dette bidrar til at utbudet av boliger til salgs holder seg på et stabilt høyt nivå i store deler av landet og at boligkjøperne har mange boliger å velge blant, sier Dreyer.