NA24.no

Boligprisene flater ut

Sist oppdatert:
Boligen din er ikke stort mer verdt i dag enn for en måned siden.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Hittil i år har boligprisene økt med 13 prosent, men i september flatet prisene ut, viser dagferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening.

Opp 18 prosent fra i fjor
Boligprisene har økt med 0,4 prosent fra august til september. Det er en oppgang på 17,8 prosent i forhold til samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

- September er historisk sett en flat måned. Vi har fortsatt solid prisstigningstrend i år når vi går inn i høstmånedene, sier direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Prisene på eneboliger steg 0,8 prosent fra august til september. Såkalt delte boliger steg mest, og hadde en stigning på 2.1 prosent.

Det har ikke vært prisstigning på leiligheter den siste måneden.

Bekymret for boble
Også Obos-leiligheter har økt med 0,4 prosent fra august til september. Det er ikke mye, men sammenlignet med samme periode i fjor er det en oppgang på 20 prosent.

LES OGSÅ: Rekorddyrt å kjøpe Obos

Garanti Eiendomsmegling melder om et fall på én prosent på hus og leiligheter som Garanti har solgt fra august til september. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for måneden var på 19.363 kroner.

Etter den voldsomme økningen det siste året, har flere blitt bekymret for om boligmarkedet kan være en boble.

NA24 kommer med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere