*Nettavisen* Økonomi.

Boligprisene fra hele landet

Selv om boligprisene har steget over hele landet den siste tiden, er det store ulikheter i de forskjellige områdene.

02.12.05 08:16

I løpet av det siste året har boligprisene i Norge steget med rundt ni prosent. Oppgangen er hakket svakere enn i 2004, men likevel har prisveksten vært over all forventning.

Det er imidlertid store variasjoner rundt om i landet. Mens boligene i Tromsø har blitt hele 37 prosent dyrere, har prisene i Larvik steget ni prosent, viser statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening.

Av de fire største byene er det Bergen som har hatt den høyeste prisveksten. I Vestlandets hovedstad har det blitt 15 prosent dyrere å kjøpe et sted å bo i løpet av 2005.

I Stavanger har prisene steget 12 prosent, mens prisene i Trondheim og Oslo er opp ti prosent.

Tromsø klatrer oppover
Det er også store forskjeller når det kommer til faktiske priser.

Tidligere har boligprisene vært høyest i Oslo, Asker, Bærum og Bergen. Men med den eksplosive veksten i Tromsø det siste året, plasseres nå ishavsbyen på tredje plass over landets dyreste områder. En bolig i Tromsø koster i gjennomsnitt 22.900 kroner per kvadratmeter.

Øverst på listen når det gjelder alle boligtyper troner Oslo, med en snittpris per kvadratmeter på 26.100 kroner. Bærum ligger like bak, med en snittpris på 25.300 kroner.

I Asker og Bergen koster boligene henholdsvis 22.800 kroner og 21.200 kroner per kvadratmeter.

Når det gjelder leiligheter, må du ikke overraskende punge ut mest hvis du kjøper på Frogner i Oslo. Kvadratmeterprisen ligger i bydelen på 37.300 kroner. Ullern og St.Hanshaugen når nesten opp på Frogner-nivå, med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på like over 34.000 kroner.

Hedmark på bunnen
Billigst er det å kjøpe bolig i Hedmark utenom Hamar, der kvadratmeterprisen ligger på 11.900 kroner.

Også Trøndelag utenom Trondheim og Agder utenom Kristiansand er blant landets rimeligste områder, med priser på respektive 12.400 kroner og 12.700 kroner per kvadrat.

Her er oversikten:

Klikk på bildet for å forstørre.

Prisene for Oslos bydeler gjelder for leiligheter, mens resten av prisene oppgitt er for alle boligtyper. TV 2 Nettavisen tar forbehold om feil og mangler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.