NA24.no

Boligprisene steg to prosent i januar


Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge
Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Boligprisene steg to prosent nominelt i januar, ifølge tallene fra Eiendom Norge. Justert for sesongvariasjoner falt imidlertid prisene.

Boligprisene steg 2,0 prosent nominelt i januar. Samtidig falt prisene 0,4 prosent justert for sesongvariasjoner. 

Januar er tradisjonelt årets sterkeste måned i boligmarkedet, og tross oppgangen er den nominelle veksten i januar i år den svakeste veksten  i en januar-måned på ti år.

- Dette er som en svak januar å regne. Dette blir enda tydeligere når du ser utviklingen sesongkorrigert, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge på pressekonferansen.

Han viser til at trenden i boligmarkedet fortsatt er negativ.

- Siden vi startet målingene i 2003 har boligprisene alltid steget i første kvartal, og da spesielt mye i januar. Til tross for den svake oppgangen er det fremdeles en fallende trend i boligprisene i Norge, sier Dreyer.

Les også: Historisk svak desember i boligmarkedet

Oslo-markedet steg hele 2,7 prosent i januar, mens Bergen steg hele 3,9 prosent. Stavanger-regionen var opp 1,0 prosent.

- Selv om det er for tidlig å friskmelde boligmarkedet i hovedstaden, så er det flere tegn på bedring. Prisutviklingen på 2,7 prosent er over gjennomsnittet for måneden de siste årene. I tillegg var det stor aktivitet, og det ble lagt ut langt færre boliger i markedet enn det som ble solgt, sier Dreyer. 

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere