Gå til sidens hovedinnhold

Boligprisene steg to prosent i januar

Boligprisene steg to prosent nominelt i januar, ifølge tallene fra Eiendom Norge. Justert for sesongvariasjoner falt imidlertid prisene.

Boligprisene steg 2,0 prosent nominelt i januar. Samtidig falt prisene 0,4 prosent justert for sesongvariasjoner.

Januar er tradisjonelt årets sterkeste måned i boligmarkedet, og tross oppgangen er den nominelle veksten i januar i år den svakeste veksten i en januar-måned på ti år.

- Dette er som en svak januar å regne. Dette blir enda tydeligere når du ser utviklingen sesongkorrigert, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge på pressekonferansen.

Han viser til at trenden i boligmarkedet fortsatt er negativ.

- Siden vi startet målingene i 2003 har boligprisene alltid steget i første kvartal, og da spesielt mye i januar. Til tross for den svake oppgangen er det fremdeles en fallende trend i boligprisene i Norge, sier Dreyer.

Les også: Historisk svak desember i boligmarkedet

Oslo-markedet steg hele 2,7 prosent i januar, mens Bergen steg hele 3,9 prosent. Stavanger-regionen var opp 1,0 prosent.

- Selv om det er for tidlig å friskmelde boligmarkedet i hovedstaden, så er det flere tegn på bedring. Prisutviklingen på 2,7 prosent er over gjennomsnittet for måneden de siste årene. I tillegg var det stor aktivitet, og det ble lagt ut langt færre boliger i markedet enn det som ble solgt, sier Dreyer.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken