*Nettavisen* Økonomi.

Boligpriser til værs

Konsernsjef Martin Mæland kan se tilbake på et glimrende OBOS-år i 2006. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen (OBOS)

Har steget langt mer enn hva Obos selv hadde forventet.

01.07.09 10:33

Så langt i år har prisene på Obos-boliger steget med 18 prosent, og salget av nye boliger går også langt bedre enn i fjor.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Snittprisen for bruket boliger tilknyttet Obos steg tre prosent til 30.294 kroner per kvadratmeter i juni sammenlignet med mai. Sammenlignet med juni i fjor ligger prisene nå 1,4 prosent høyere.

HTML EMBED
FÅ BOLIGTALLENE DIREKTE:PÅ MOBILEN

Fortsatt er det litt opp til pristoppen som ble nådd i 2007. I april det året lå kvadratmeterprisen på 32.012 kroner i snitt. For å nå det gamle toppnivået må prisene stige ytterligere 5,4 prosent, og det er ikke utenkelig sett i forhold til den lave renten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Høyere enn forventet
- Prisoppgangen er høyere enn forventet. Den lave renten gjør at det ikke er usannsynlig med en ytterligere prisoppgang ut året. Igangsettingen av nye boliger er på et meget lavt nivå, og man kan forvente en fortsatt prisstigning på boliger hvis ikke nybyggingen tar seg opp, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS.

I årets første halvår har Obos solgt dobbelt så mange nye boliger som i hele 2008.

Siden rentetoppen september 2008 har Norges Bank satt ned styringsrenten syv ganger fra 5,75 prosent til dagens nivå på 1,25 prosent. Banken har fulgt opp rentekuttene, og det er flere år siden rentene var tilsvarende lave for låntagerne.

- Sterkt halvår
Onsdag formiddag kommer Norges Eiendomsmeglerforbund med egen statistikk som viser hvordan boligprisene har utviklet seg i juni. I invitasjonen til en pressepresentasjon har de allerede avslørt hva som kommer.

- Sterk avslutning på et sterkt halvår, slik lyder tittelen på invitasjonen fra Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening.

De vil også legge frem et eget boligbarometer som viser rentebelastningen på folks økonomi

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.