NA24.no

Boligprishopp

Foto: Foto: Scanpix (SCANPIX Scanpix)
Sist oppdatert:
Boligprisene gjør et lite hopp ifølge fersk statistikk.

Ifølge boligprisstatistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB) klatret boligprisene 4,1 prosent fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge tallene er det blokkleiligheter som stiger mest, med en oppgang på 6,1 prosent i perioden. Prisene på eneboliger og småhus har, ifølge SSB, steget med henholdsvis 3,3 og 4,4 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Den største prisveksten finner vi i trivelige Trøndelag. Vel å merke dersom man holder seg unna Trondheim. Her er økningen på 6,8 prosent i løpet av de første månedene i år. Lavest er veksten i Stavanger og i Nord-Norge.

Samtidig viser tallene at prisene er lavere enn på samme tid i fjor. Samlet sett er prisene 5,3 prosent lavere, men også her svinger det veldig. Mens prisene er omtrent uendret på Vestlandet, utenom Bergen, har prisene stupt i Vestlandets hovedstad. Der er fallet på 9,7 prosent. Også i Nord-Norge og Stavanger har prisene falt kraftig, ifølge tallene fra SSB.

Spar penger
NA24s gratistjeneste Minrente blir mer og mer populær.

Hittil har over 20.000 lesere registrert seg, og det går ikke en dag uten at fornøyde lesere får flyttet lånet sitt til en bank med bedre vilkår.

Samtlige har tjent 5000 kroner eller mer.

Minrente gir deg sannheten om ditt boliglån.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere