NA24.no

Boligpristall: Aldri har det vært solgt flere boliger enn i juni i år


REKORDHØYT TALL: I juni ble det solgt 10.538 boliger i Norge, noe som er 9,3 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017.
REKORDHØYT TALL: I juni ble det solgt 10.538 boliger i Norge, noe som er 9,3 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017. Foto: Trond Lepperød
Sist oppdatert:
Eiendom Norge presenterer boligprisstatistikk for juni som viser prisnedgang nominelt. Samtidig er antall solgte boliger rekordhøyt: 10.538.

OSLO (Nettavisen): Eiendom Norge holdt onsdag pressekonferanse og presenterte boligprisstatistikk for juni.

Tallene viser at prisene sank nominelt med 1,0 prosent. Det er første gang i 2018 det er fall i prisene nominelt. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret.

Samtidig er boligprisene nå 1,5 prosent høyere enn for ett år siden.

Det har ikke vært solgt så mange boliger i en enkeltmåned som i juni 2018.

I juni ble det solgt 10.538 boliger i Norge, noe som er 9,3 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017.

- Dette betyr nullvekst

- Dette betyr egentlig en nullvekst i prisene, sa administrerende direktør Christian V. Dreyer på pressekonferansen om hva tallene for den nominelle prisutviklingen og korrigering for sesongvariasjoner betyr. Han betegner utviklingen for måneden som normal.

Ned i hele Norge - mest i Follo

Det var en nedgang i boligprisene i alle områder i Norge.

Av byene hadde Bergen i juni svakest nedgang i prisene på minus 0,2 prosent. Størst nedgang hadde Follo med -1,8 prosent.

Gjennomsnittlig salgstid i juni var 38 dager, seks dager tregere enn i juni 2017.

Raskest salgstid hadde Oslo med 21 dager og tregest salgstid hadde Kristiansand med 69 dager.

Tror på moderat høst

- Med finansminister Siv Jensen (Frp) sin videreføring av boliglånsforskriften ut 2019, økt boligbygging, betydelig svakere befolkningsvekst og renteøkning til høsten tilsier det en fortsatt moderat utvikling i boligprisene ut 2018, heter det i pressemeldingen fra Eiendom Norge.

I mai meldte Eiendom Norge at boligprisene steg nominelt med 1,0 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 1,1 prosent i mai, og gjennomsnittlig omsetningstid var 41 dager.

De siste to årene har boligprisene vært gjennom betydelige svingninger, først med en historisk prisoppgang i 2016, så med sterkt boligprisfall og deretter med en opphenting.

Les også: OBOS: - Prisfall på 1,6 prosent

Se pressemelding fra Eiendom Norge her

Christian V. Dreyer i Eiendom Norge.

Les også: Sophie Elise har solgt leiligheten


Følg Twitter-meldingene fra Eiendom Norge:

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere