NA24.no

Boligprosjekt kan få dagbot-smell

Sist oppdatert:
Forsinkelsene i boligprosjektet Ringnes Park kan bli kostbart for utbyggeren.

Enkelte leiligheter i boligprosjektet Ringnes Park i Oslo er to og et halvt år forsinket.

NA24 - din næringslivsavis

Allikevel nekter utbyggeren Scandinavian Development å utbetale erstatning til kjøperne. Ifølge Finansvisen mener utbyggeren at forsinkelsene skyldes treg saksbehandling hos kommunen og Byantikvaren, og de mener disse forholdene er dekket i salgskontraktene.

Ifølge Finansavisen kan kjøperne i henhold til Bustadoppføringslova, få erstatning i inntil 100 dager etter fastsatt innflyttingsdato. Det dreier seg om dagsbøter som beløper seg til minst 0,75 promille av prisen. Med utgangspunkt i en snittpris på 2,5 millioner kroner per leilighet kommer erstatningsbeløpet opp i 112,5 millioner kroner for de 600 solgte leilighetene.

Etter 100 dager kan kjøperne kreve ytterligere erstatning for påførte tap ved at innflyttingen forsinkes, skriver avisen.

Advokat Ole B. Gundem i Bull & Co mener det skal mye til for at utbyggere kan skylde på myndighetene.

- Da må det være dokumentert at hindringen ligger fullstendig utenfor utbyggers kontroll, og også at det er rimelig at utbyggeren ikke kunne ha regnet med hindringen. Jo større og mer profesjonell man er, jo vanskeligere vil det bli å komme unna, sier Gundem til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere