NA24.no

Boligsalget faller i USA

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Bruktboligsalget falt i januar, men ikke like mye som fryktet.

Salget av brukte boliger falt med 0,4 prosent til 4,89 millioner i januar. Det viser ferske tall fra National Association of Realtors.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Bloomberg News var det ventet at bruktboligsalget ville falle til 4,84 millioner i årlig salgstakt.

Ved utgangen av januar var det nok brukte boliger til salg til å dekke 10,3 månder med tilbud.

Samtidig ble desembertallene revidert opp til et salg av brukte boliger på 4,91 millioner i årlig salgstakt fra opprinnelige meldte 4,89 millioner.

Snittprisen på de solgte boligene var på 201.100 dollar i januar. Det er ned 4,6 prosent fra 210.900 dollar i januar 2007. Sammenlignet med desember har boligprisene falt fra 207.000 dollar. Fallende priser er med på å holde potensielle kjøpere unna siden kjøperne venter at boligene skal bli stadig billigere.

Existing Home Sales - USA
Tallene for solgte nye boliger kommer månedlige fra det amerikanske handelsdepartementet og er basert på en spørreundersøkelse.

Omtrent samtidig kommer tall for brukte boliger, hvor kilden er en spørreundersøkelse gjort av bransjeorganisasjonen National Association of Realtors . Denne er større enn den for nye boliger, og dermed ansett som noe mer pålitelig.

Disse tallene er ikke blant dem som påvirker markedet mest. For det første er det store feilmarginer og svingninger fra måned til måned. For det andre kommer tallene senere enn tall for påbegynte boliger og nye byggetillatelser for samme måned.

For brukte boliger sesongjusteres tallet og man oppgir hva salget vil tilsvare som årlig takt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere