*Nettavisen* Økonomi.

Boligsalget i Oslo halvert - tilsynet gransker boligbyggere

Det ble igangsatt 30 prosent færre boliger og solgt 25 prosent færre boliger i april 2014 sammenlignetmed april 2013. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Det siste året er salget av nye boliger mer enn halvert i Oslo.

Tirsdag presenterer Boligprodusentenes Forening tallene for boligomsetningen i april. De viser at prisstigningen på brukte boliger i april var den høyeste noensinne, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Men for nye boliger var både salget og igangsettingen av nye boliger dårlig i april. Det ble igangsatt 30 prosent færre nye boliger og solgt 25 prosent færre enn i samme måned i fjor. Tallene ble imidlertid trolig påvirket av at påsken falt i april i år.

– Boligmarkedet fungerer ikke. Til tross for en prisvekst på bruktboliger har det ikke vært nok til å få en salgsoppgang i nyboligmarkedet. Vi ser spesielt at Oslo har en dårlig igangsetting, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening.

Hovedstaden har hatt en nedgang i salget av nye boliger på hele 51 prosent det siste året.

På landsbasis viser prognosene at det i år går mot totalt 25.000 igangsatte boliger, mens behovet ifølge Boligprodusentenes Forening ligger på rundt 35.000.

Til tross for at ingen boligaktører har markedsdominans, varsler Konkurransetilsynets direktør Christine Meyer ifølge DN at tilsynet vil se nærmere på om store aktører bidrar til at boligbyggingen blir for lav.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag