NA24.no

Boligsalget øker i USA

Sist oppdatert:
Lavere priser gir bedring i boligsalget.

Salget av brukte boliger i USA steg med 2,9 prosent i april. Det viser tall fra «National Association of Realtors»

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Omdannet til en årlig salgstakt er det beregnet til at det ble solgt 4,68 millioner brukte boliger i april. Samtidig ble salgstallene for mars nedjustert til 4,55 millioner.

Økonomene forventet ifølge Marketwatch at den årlige salgstakten for april ville øke med 2,8 prosent til 4,70 millioner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Tegn til bedring tross prisfall
Tallene fra eiendomsmeglerne viser at rundt 45 prosent av salget skyldes tvangssalg og hastede salg, og dette har bidratt til fallende priser. Medianprisen havnet på 170.200 dollar i april, og det representerer en nedgang på over 15 prosent fra 201.300 dollar i samme måned året før.

Sammenlignet med mars er prisene i ferd med å ta seg opp. En revidering viser at medianprisene i mars lå på 169.900 dollar. Opprinnelig ble det meldt om en medianpris på 175.200 dollar.

Antall usolgte boliger øker
Statistikken viser også at det er boligene i den rimeligste prisklassen som selges lettest, og at de dyre boligene forblir vanskelige å selge.

- Mesteparten av salgene skjer i det lave prisnivået, og aktiviteten begynner å ta seg opp i mellomsjiktet, men boligene i den andre delen av skalaen forblir vanskelige, sier økonom Lawrence Yun i eiendomsmeglerforbundet.

Selv om det er tegn til at boligsalget er i ferd med å bli bedre er det for tidlig å friskmelde markedet. Det er fortsatt svak etterspørsel og det er med på å holde antallet usolgte boliger oppe. I april økte dette antallet med nærmere ni prosent til 3,97 millioner. Det tilsvarer 10,2 måneder med tilbud basert på den gjeldende salgstakten. I mars lå nivået på 9,6 måneder.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere