Flere eiendomsmeglere Nettavisen har snakket med melder om oppgang i omsetningen hittil i juli.

– Boligsalget er 15 prosent høyere sammenlignet med samme periode fjor, sier Grethe Wittenberg Meier til Nettavisen. Hun er sjef for 600 eiendomsmeglere i Privatmegleren-kjeden og forteller om god aktivitet rundt om i landet.

Meier sier at de ikke har sett en tilsvarende økning i juli de siste årene.

– Juli er selvfølgelig samlet sett mye roligere enn de andre månedene, understreker hun.

Rekordsalg for hytter

Hos DNB Eiendom er det også nok å gjøre. Daglig leder Terje Burås melder om en økning på 10 prosent så langt i juli enn på samme tid i 2017.

– Vi så tendensen i juni da det ble lagt ut flere eiendommer mot slutten av måneden enn normalt. Som tidligere år så blir det også solgt en del eiendommer som har ligget ute en stund, skriver Burås i en E-post til Nettavisen.

– Det er også solgt langt flere hytter så langt i juli i år sammenlignet med tidligere år, fortsetter han.

Burås mener det er normalt at en del selgere ønsker å få avsluttet salgsprosessen før høstslippet kommer i markedet.

– Erfaring over mange år viser at kjøperne er der selv om man tar ferie, og mange benytter ferien på å surfe på nettet etter bolig. Man slutter ikke å mangle et soverom selv om ferien er her med sydentemperaturer, skriver han.

DNB Eiendom tror på en normal prisutvikling i juli, men med flere omsetninger enn normalt. Prisen faller normalt med rundt en prosent i juli, påpeker Terje Burås i DNB.

Også Eie merker en oppgang i juli, men den er like stor som hos Privatmegleren og DNB. I antall salg kan kjeden melde om en økning på 2 prosent.

– Hittil i år har vi en økning på 6 prosent på antall salg, skriver salgsdirektør Rita Berg Hansen i Eie i en E-post til Nettavisen.

På antall oppdrag inn melder Eie-direktøren om en økning på 10 prosent hittil i juli sammenlignet med juli 2017.

På stedet hvil i juni

Statistikken for boligsalget i juli kommer i begynnelsen av august. Da får markedet fasiten.

I juni sto boligprisene på stedet hvil i juni korrigert for sesongvariasjoner, en utvikling som var både ventet og normal. Det kan bety en moderat prisvekst i høst.

Les også: Moderat boligprisutvikling i juni

Ser man bort fra de sesongjusterte tallene, sank boligprisene med 1 prosent i juni. Med det var boligprisene 1,5 prosent høyere enn for ett år siden.

– Etter en sterk oppgang i boligprisene så langt i år, var utviklingen i juni moderat med en nedgang i de nominelle prisene og en flat utvikling i de sesongkorrigerte prisene. Dette er en normal utvikling for måneden å være, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge da tallene ble lagt fram i begynnelsen av juli.

Har du fått med deg disse?