*Nettavisen* Økonomi.

Boligsalget ned 40 prosent

Det har vært et kraftig fall i salget av nye boliger.

Kraftig nedgang i boligsalget.

14.02.14 13:29

Tall fra Boligprodusentenes Forening viser at både salg og igangsettingen av boliger i januar 2014 falt kraftig sammenlignet med januar 2013.

Salget av nye boliger ligger 40 prosent under nivået for 2013, mens igangsettingen i januar 2014 ligger 37 prosent lavere sammenlignet med januar 2013.

- Tendensen bekymrer oss, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, som hadde håpet på bedre tall på starten av året.

- Salgsnedgangen i januar 2014 mot januar 2013 rammer alle byggtyper, mens for igangsettingen holder eneboliger seg stabilt på nivå med fjoråret. Leiligheter og småhus faller kraftig, sier Jæger.

Nedgangen er å spore i de fleste fylker, men det er Oslo som rammes kraftigst av salgsnedgangen.

Etter flere år med kraftig stigning flatet boligprisene i Norge ut på slutten av 2013.

Dette bidro til at boligtilbudet i januar var rekordstort, da mange ventet til begynnelsen av året med å legge boligen sin ut for salg - da prisene historisk sett har gjort et lite byks i oppadgående retning.

Det at mange ikke fikk solgt boligen sin, eller ble tilbudt en verdi de ikke ville akseptere, på tampen av fjoråret har også ført til at tilbudet av boliger er svært høyt nå i begynnelsen av det nye året.

Det store problemet i Norge er at prisene på brukte boliger rett og slett er for lave, mener sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika.

- Det som er Alfa og Omega nå er at boligmarkedet er svakt. Bruktboligprisene i Norge er alt for lave, sa Andreassen til Nettavisen NA24.

Les mer: - Boligprisene i Norge er alt for lave

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag