NA24.no

Boligsalget ned

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)
Tregt for nyboligsalget i sommer.

Salget av nye boliger gikk ned i sommer, melder analysebyrået Econ.

- I løpet av de siste to månedene har vi registrert salg av 770 nye boliger på Østlandet. Dette er hele 50 prosent færre enn i forrige tomånedersperiode. Mye av nedgangen skyldes normalt lav salgsaktivitet om sommeren. I forhold til samme tidsrom i fjor var salget omtrent uendret. Nedgangen fra juni i år skyldes imidlertid også få nye boliger på markedet og unormalt lav salgstakt på disse, heter det i rapporten Econ Nye Boliger.

Econ utarbeider analyse av nyboligmarkedet på Øst- og Vestlandet hver annen måned.

Salget ned
Totalt er det 12.406 boliger i prosjektene vi selskapet registrerte i august. Nyboligsalget de siste to månedene utgjorde bare 6 prosent av disse, mot 12 prosent i forrige tomånedersperiode og 7 prosent på samme tid i fjor.

Nyboligsalget har i siste tomånedersperiode vært størst i Øvre og Nedre Romerike med henholdsvis 9 prosent og 10 prosent. Spesielt har nyboligsalget i Hedmark vært lavt med bare 2 prosent, etter unormalt høy salgsaktivitet i forrige periode.

I august var det 3536 usolgte boliger. Ved forrige publisering i juni var 3786 boliger usolgt. 520 nye boliger har kommet til mellom disse to tellingene.

...og prisene
Flest usolgte boliger finner vi i Buskerud og Vestfold. I prosent av antall boliger i prosjektene, er andelen usolgte størst i Hedmark med 54 prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for alle boligene i vår database er 42.000 kroner, som er 0,5 prosent lavere enn i juni i år, men hele 8,0 prosent høyere enn i august i fjor.

De høyeste nyboligprisene finner vi i Oslo Vest/Sentrum med et gjennomsnitt på 62.000 kroner per kvadratmeter. Hedmark ligger lavest med et gjennom¬snitt på 27.600 kroner per kvm.

Selvaag Bolig er den utbyggeren som har flest boliger i vår database, mens DNB Eiendom har flest boliger av prosjektmeglerne. Av de 429 prosjektene i databasen har 174 prosjekter ikke hatt noe salg denne perioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere