Boligselgere kan spare 40.000 kroner på innbyttegaranti

INNBYTTEGARANTI: Det nye tilbudet retter seg mot kjøpere av boliger i boligprosjekter OBOS har ute for salg. Prosjektene som er omfattet av boligbytteordningen, er blant annet Kværnerbyen (bildet)

INNBYTTEGARANTI: Det nye tilbudet retter seg mot kjøpere av boliger i boligprosjekter OBOS har ute for salg. Prosjektene som er omfattet av boligbytteordningen, er blant annet Kværnerbyen (bildet) Foto: (nyebilder.no Info Marked Medlem)

Den nye innbyttegarantien fra OBOS kan fort spare deg for 40.000 kroner, mener uavhengig ekspert.

25.03.14 05:01

OBOS lanserte nylig et helt nytt tilbud til boligselgere.

Selskapet tilbyr kjøpere av nye OBOS-boliger å ta den gamle boligen i innbytte til en avtalt pris.

– Dette gjør vi for å gjøre det enklere for de som ønsker seg en helt ny bolig. Nå slipper de å lure på om den gamle boligen blir solgt, sier konserndirektør Daniel Siraj i OBOS.

Boligbytte innebærer at kjøpere av nye boliger kan selge sin gamle bolig til OBOS, som så står for salget videre. Den gamle boligen må ha lavere verdi enn den nye og den må ligge i et aktuelt område. Prisen fastsettes med utgangspunkt i meglerens verdivurdering, og må selvsagt aksepteres av begge parter.

- Bra tilbud
Privatøkonomiekspert Rune Pedersen i smartepenger.no er i utgangspunktet positiv til tilbudet.

- Dette kan være et bra tilbud. Det avgjørende er at taksten som gis virkelig er markedsverdi. Det bør altså være fifty/fifty om boligen blir solgt for mer eller mindre. Dessuten har man her full anledning til å selv sjekke om det er en rettferdig takst, samtidig som man også kan bruke andre som kan taksere eiendommen. Dessuten er dette praktisk ved at man slipper å bruke penger og tid på å selge sin egen bolig. Og så vet man eksakt hva man har av midler når man kjøper en ny bolig, sier Pedersen.

Sparer på å ikke måtte selge selv
- Hvor mye penger vil man spare på å slippe å selge selv?

- Jeg vil tro det ligger på omtrent to prosent av salgssummen, inkludert annonsekostnader. Med andre ord omtrent 40.000 kroner for en bolig til to millioner kroner, sier han.

Han mener det er svært lite risiko forbundet med selve transaksjonen.

- Det er solide OBOS som står bak. Dessuten får de inn mer penger enn det de må betale ut. Skulle de tape penger på dette opplegget vil det uansett ikke skape noen som helt problemer for OBOS, sierPedersen.

Mange fordeler
OBOS selv mener ordningen kan være til hjelp for mennesker som ønsker seg en ny bolig, men som føler seg usikre på salget av den gamle.

- Med boligbytte-ordningen trenger de ikke bekymre seg for om den gamle boligen blir solgt og til hvilken pris. Det vil også gjøre at de kan flytte inn den nye boligen fortere enn det som ellers ville vært mulig, forutsatt at den nye boligen er ferdig bygget, sier konserndirektør Daniel Siraj i OBOS.

Det nye tilbudet retter seg mot kjøpere av boliger i boligprosjekter OBOS har ute for salg. Prosjektene som er omfattet av boligbytteordningen, er Kværnerbyen samt boligprosjektene Traspoptunet, Stenbråtlia og Etterstadtoppen i Oslo, Storøya på Fornebu, Ladebyhagen og Hornebergtunet i Trondheim samt prosjektene 5⁰ øst og Tastarustå i Stavanger.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.