NA24.no

Bombe i Acta-saken

Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En av de tiltalte innrømmer skyld i historiens største innsidesak.

En av de tiltalte i Acta-saken erkjente straffskyld da ankesaken fortsatte i Gulating lagmannsrett tirsdag.

Kåre Nilsens forsvarer Odd Rune Torstrup leste opp en erklæring i retten tirsdag der hans klient erkjente straffskyld for uaktsom medvirkning til brudd på meldeplikt og markedsmanipulasjon, skriver Rogalands Avis.

Da rettssaken mot Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen og hans seks medtiltalte startet i lagmannsretten i begynnelsen av september, erkjente ingen av de tiltalte straffskyld.

Nilsen, som er hovedtiltalte Ingebrigtsens svoger, ble i Stavanger tingrett i 2012 dømt til seks års fengsel for medvirkning til markedsmanipulasjon og for medvirkning til to tilfeller av innsidehandel.

Fred Ingebrigtsen tok til motmæle på Facebook da han mener media mistolker og misforstår saken. I ettermiddag la han ut følgende statusoppdatering:


Etter at advokaten hadde lest opp tilståelsen, sa Nilsen at han sto inne for det som sto i erklæringen.

– Nilsen er nokså preget av dette og ber om få lov til å forlate salen i dag. Han vil heller komme tilbake og forklare seg på et senere tidspunkt, sa Torstrup. Dette ble innvilget av lagdommer Rolf Strøm.

Acta-saken er Norges største innsidesak, og det er satt av hele åtte måneder til behandlingen i lagmannsretten.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere