Gå til sidens hovedinnhold

Bomber og rekorder

Kontraster preget de asiatiske markedene. Singapore satte ny rekord, mens bomber sendte Thailand ned.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Nye tall viser at veksten i Singapores fjerdekvartal var sterkere enn forventet. Tall fra myndighetene viser at veksten var på hele 7,6 prosent i årets siste kvartal mot 5,6 prosent i det tredje. Landets hovedindeks passerte 3000 poeng for første gang og endte på 3012,23 poeng, en oppgang på en prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Verre gikk det utover Thailands hovedindeks. SET-indeksen raste med så mye som fire prosent ved åpningen, men tok seg noe inn utover handelen. Årsaken er at dette var den første dagen etter nyttår som børsen holdt åpnet. Nyttårsaften gikk det av flere bomber i Bangkok, som drepte tre og skadet over 20 mennesker. Det er ikke så lenge siden Thailand opplevde et kupp, og bombene gjør folk bekymret for landets økonomiske fremtidsutsikter. Spesielt om landets viktige turistnæring blir skadelidende vil det få store ringvirkninger.

- Skadene foretatt av bombene er enorme fordi de får mennesker til å tenke at Thailand er utrygt – spesielt siden det skjedde i Bangkok, som er landets foretningssenter, sier Pornsilp Patcharintanakul, visesjef hos Thailands handelsstyre ifølge BBC.

Etter at SET-indeksen falt med fire prosent tok den seg inn igjen og havnet til slutt ned 2,6 prosent til 662,09 poeng.

Landets valuta, baht, er faktisk Asias hurtigst stigende mot dollar ble handlet for 36,05 mot dollaren mot 35,46 tirsdag.

De japanske markedene er fortsatt stengt grunnet nyttår, men skal åpne igjen i morgen. Det samme gjelder markedene i Kina.

Australias hovedindeks satte ny bestenotering, men ble så utsatt for gevinstsikring og falt til slutt tilbake med 0,2 prosent.

Hong Kongs Hang Seng-indeks steg med 0,04 prosent, mens hovedindeksen for de kinesiske aksjene notert i Hong Kong datt med 0,05 prosent.

- Det kommer frisk kapital inn i markedene, sier Miles Remington , sjefsmegler hos BNP Paribas i Hong Kong, ifølge Marketwatch.

Sør Koreas Kospi falt med 0,6 prosent, Malaysias KLSE Composite-indeks steg med 1,3 prosent og hovedindeksen på Taiwan steg med 0,5 prosent.

De amerikanske markedene var stengt i går, for å hedre den avdøde presidenten Gerald Ford, men de ventes å åpne senere i dag.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene