NA24.no

Bomberegn over Gaza

Sist oppdatert:
Israel pumper ut bomber over Gaza for å få en slutt på palestinske rakettangrep.

Bombarderingen som startet etter solnedgang onsdag skal bare være begynnelsen på offensiven «Blue Skies». «Blue Skies» er varslet å bli den største militære operasjonen i Gaza siden den israelske hæren trakk seg ut av området tidligere i høst.

Hensikten er å lage en sone som hindrer palestinske opprørere å avfyre raketter mot landet.

Forbudssone innført
Ifølge AP tviler eksperter på at Israel kommer til å sette inn bakkestyrker i operasjonen, men eksplosiver fra lufta spares det ikke på.

I kjernen av operasjonen står forbudssonen Israel har innført rundt evakuerte og deretter ødelagte israelske bosettinger. Noen timer før startskuddet for operasjonen gikk sent onsdag kveld, ble det utstedt en advarsel om at tilstedeværelse i området ville «sette en i livsfare».

Israelske myndigheter truer nå med å skyte alle som nærmer seg grensen, og bombetoktene gjør veiene militante palestinere er antatt å bruke inn til antatte rakettoppskytingsområder ufremkommelige.

To meldt skadd
I de første timene av operasjonen skal to palestinere ha blitt skadd. Det er ingen palestinske landsbyer i den isolerte sonen, som i all hovedsak består av dyrket mark. I henhold til det palestinske innenriksdepartementet er forbudssonen om lag seks kilometer lang og mellom 2 og 2,7 kilometer bred. Den omfatter med andre ord et område på rundt regnet 16 kvadratkilometer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere