NA24.no

Bombetrusler mot kjøpesentre i Bergen

Foto: Asle Bentzen
Sist oppdatert:
Bombetruslene som i går ble funnet på Bergen Rådhus, er rettet mot flere av de store kjøpesentrene i Bergen.

Ifølge bt.no skal trusselen være framsatt mot de store kjøpesentrene i Bergen, deriblant Galleriet og Xhibition i Bergen sentrum. På den sammenbrettede lappen skal det være gjort amatørmessige forsøk på å skrive arabisk skrift og trusselbrevet er signert Hamas.

- Jeg kan bekrefte at truslene har med den pågående debatten om Muhammed-tegningene, sier visepolitimester i Bergen, Bernt Solberg, til iBergen.no

Han vil imidlertid ikke si noe om steinen og truslene som ble kastet inn et vindu i Bergen Rådhus kommer fra muslimsk eller ytterliggående norske høyreekstremisters side.

Det var altså i går, da de ansatte på informasjonsavdelingen i kommunen kom på jobb, at de fant en stein som var kastet gjennom en rute. Sammen med steinen ble de senere klar over en lapp som inneholdt bombetrusler mot tre forskjellige steder i Bergen der det vanligvis er folk.

Muslim eller høyreekstremist?
- Var truslene rettet mot moskeen på Nøstet?

- Det var den definitivt ikke, sier Bernt Solberg.

- Var lappen skrevet på norsk?

- Det vil jeg ikke si noe om.

- Hvorfor valgte dere å ikke evakuere noen av stedene?

- Det sluttet vi etter å ha studert innholdet på lappen.

- Dere tok den ikke alvorlig?

- Det er ikke riktig. Vi tar alle slike hendelser alvorlig, men vi vurderte ut fra det som sto på lappen på en slik måte at det ikke var fare for at noe skulle skje, sier visepolitimester Bernt Solberg til iBergen.no

Grupper under oppsikt
Bernt Solberg forteller videre at de ikke vet hvem som kastet steinen, men at lappen kan knyttes til grupper de har hatt under oppsikt. Han vil ikke svare på om steinkasteren finnes på overvåkningskamera rundt Rådhuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere